Παρατήρηση πουλιών της ομάδας φίλων Terra Treck
Μοιραστείτε το

Παρατήρηση πουλιών της ομάδας φίλων Terra Treck στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Προορισμό εκδρομής της ομάδας φίλων Terra Treck, αποτέλεσε ο υγρότοπος Μουστού, ως μια περιοχή ιδιαίτερα σημαντική για τη διαχείμαση και τη μετανάστευση υδρόβιων, αρπακτικών και στρουθιόμορφων πτηνών στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου.

Προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας καλωσόρισε το πρωί του Σαββάτου, 25 Ιανουαρίου 2020 τα 40 περίπου μέλη της ομάδας φίλων Terra Treck, με ενημέρωση για το καθεστώς προστασίας που διέπει την προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου. Κατόπιν, η ομάδα μέσω της χρήσης του ειδικού εξοπλισμού παρακολούθησης (κιάλια και τηλεσκόπια) και βοηθημάτων παρακολούθησης (έντυποι οδηγοί αναγνώρισης, φωτογραφικό υλικό) του Φορέα Διαχείρισης, παρατήρησαν τα διάφορα είδη ορνιθοπανίδας, όπως υδρόβια πουλιά, μικρόπουλα και αρπακτικά, που διαχειμάζουν ή έχουν επισκεφθεί την εποχή αυτή τον υγρότοπο.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας ακολούθησαν μία ομαλή πεζοπορική διαδρομή, κατά μήκος του Βαυαρικού καναλιού προς την εκβολή του υγροτόπου και νοτίως προς την περιοχή Χερονησίου με τελικό προορισμό το λιμανάκι του Αγίου Ανδρέα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίωρης περιήγησης στη περιοχή του υγροτόπου, τα στελέχη και ο ειδικός εξοπλισμός παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης ήταν στη διάθεση των επισκεπτών. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με διανομή ενημερωτικών εντύπων (χάρτες, εγχειρίδια, φυλλάδια, κ.λπ.) του Φορέα Διαχείρισης αναφορικά με την προστατευόμενη περιοχή.

Πηγή : argonafplia.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το