Γεννήσεις και θάνατοι στην Καβάλα
Μοιραστείτε το

Ο Νομός με τη μεγαλύτερη «απώλεια» πληθυσμού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ένας Νομός που «συρρικνώνεται» πληθυσμιακά χρόνο με τον χρόνο-Το θλιβερό ρεκόρ και το άκρως αποθαρρυντικό «αρνητικό ισοζύγιο» γεννήσεων και θανάτων για το 2018-Ανάλογη η εικόνα σε όλη την ΠΑΜ-Θ

Το ότι «η Ελλάδα γερνάει και αργοπεθαίνει» χρησιμοποιείται συνήθως ως μεταφορική φράση, όμως βάσει του «αρνητικού ισοζυγίου» γεννήσεων και θανάτων αποκτάει μια αμιγώς κυριολεκτική σημασία.

Η δε προαναφερόμενη εικόνα η οποία καταγράφεται στους πανελλαδικού δείκτες εμφανίζεται και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσον αφορά στη φυσική μεταβολή του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το 2018 καταγράφηκαν 4.381 γεννήσεις σε όλη την Περιφέρεια, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 7.384, μια εικόνα θλιβερή η οποία συνάμα γεννά πολλούς προβληματισμούς για το μέλλον της περιοχής.

Τα δε επιμέρους στοιχεία ανά Νομό είναι απογοητευτικά, με την Καβάλα να κατέχει το αρνητικό ρεκόρ στην Περιφέρεια, μιας και παρουσίασε τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις γεννήσεις και στους θανάτους κατοίκων του Νομού.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τους Νομούς της Περιφέρειας

  • Ροδόπη: 726 γεννήσεις-1.296 θάνατοι (-570)
  • Έβρος: 1.061 γεννήσεις-1.914 θάνατοι (-853)
  • Καβάλα: 914 γεννήσεις-1.793 θάνατοι (-879)
  • Δράμα: 614 γεννήσεις-1.310 θάνατοι (-696)
  • Ξάνθη: 1.066 γεννήσεις-1.071 θάνατοι (-5)

Σύνολο για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ: 4.381 γεννήσεις-7.384 θάνατοι (-3.003)

Πηγή : kavalapost.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το