Μαύρη μέρα για τους ζωόφιλους στο Ναύπλιο
Μοιραστείτε το

Σοκ και αποτροπιασμός! Τρία σκυλιά νεκρά, ένα ψυχορραγεί, τέσσερα εξαφανίστηκαν και συνεχίζουν ακόμα να χάνονται…

Ένα ακόμα αποτρόπαιο περιστατικό εξόντωσης ζώων έρχεται να ταράξει τα νερά στο Ναύπλιο, καθώς μετά το νεκρό σκυλί που βρέθηκε χθες το βράδυ από φόλα στην περιοχή Κούρτη, τρία ακόμα σκυλιά βρέθηκαν σήμερα δηλητηριασμένα στις αποθήκες Κανελλόπουλου, κοντά στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Τα άτυχα ζώα βρέθηκαν να ψυχορραγούν με τα δύο από αυτά να χάνουν τη μάχη με τη ζωή και το ένα να παλεύει να το σώσει ο κτηνίατρος.

Τα σκυλιά αυτά φροντίζονταν καθημερινά και συστηματικά από εθελοντές και δεν είναι τα μόνα καθώς τουλάχιστον άλλα τέσσερα σκυλιά έχουν εξαφανιστεί από το σημείο και συνεχίζουν ακόμα να χάνονται. Μάλιστα μια σκυλίτσα που βρέθηκε νεκρή ήταν μητέρα επτά κουταβιών.

Να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα σκυλιά, χάρη σε ενέργειες εθελοντών, είχαν στειρωθεί και παρακολουθούνταν τακτικά από κτηνίατρο. Οι άνθρωποι που τα φρόντιζαν είναι σοκαρισμένοι και ζητούν απ’ όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι να βοηθήσει για να εντοπιστεί αυτός που το έκανε.

Μαύρη μέρα για τους ζωόφιλους στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων από την πλευρά του ανακοίνωσε πως προχωρά σε μήνυση κατ’ αγνώστων και προσφέρει αμοιβή σε οποιοδήποτε δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν ή θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Από την άλλη εγείρονται ερωτηματικά καθώς το περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης και απώλειας σκυλιών συνέβη σε φυλασσόμενο και υποτίθεται προστατευμένο χώρο φύλαξης οχημάτων του Δήμου.

Πηγή : anagnostis.org


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το