Μοιραστείτε το

Στους δρόμους για να φροντίσουν αδεσποτάκια, που κινδυνεύουν διπλά από το κρύο

Εκστρατεία, με κουβέρτες, φλοκάτες, χαρτόκουτα, αλλά και διπλή δόση τροφής από μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου στις γειτονιές της πόλης για την προστασία των αδέσποτων από το τσουχτερό κρύο. Ηδη από την περασμένη Κυριακή, οπότε και ο υδράργυρος έκανε βουτιά, μέλη της ΦΙΟΒ βρίσκονται στους δρόμους για να εξασφαλίσουν συνθήκες επιβίωσης στα αδεσποτάκια, που βιώνουν το κρύο με τον χειρότερο τρόπο, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Από την ιστοσελίδα της στο Facebook η ΦΙΟΒ απευθύνει έκκληση σε όποιον διαθέτει κουβέρτες, φλοκάτες ή σπιτάκια που δεν χρειάζεται να τα διαθέσει στην ομάδα τα μέλη της οποίας δημιουργούν ζεστές γωνιές για να κουρνιάσουν τις κρύες αυτές ημέρες τα αδέσποτα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΦΙΟΒ, Μάγδα Σουσουρή, σε συνθήκες ψύχους τα αδέσποτα χρειάζονται προστασία και περισσότερο φαγητό προκειμένου να μπορέσουν να παράγουν θερμότητα και να αποφευχθεί η υποθερμία.

«Ολοι μας φροντίζουμε τα αδέσποτα που γνωρίζουμε να έχουν ένα μέρος να απαγκιάσουν, αλλά και περισσότερη ποσότητα τροφής που έχουν ανάγκη σε τέτοιες συνθήκες», σημείωσε η κ. Σουσουρή.

Μάλιστα χθες εκπρόσωποι της ΦΙΟΒ φρόντισαν και δεσποζόμενο που όμως βρισκόταν εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες σε ένα μπαλκόνι χωρίς καν τέντα. Για το μόλις 6,5 μηνών κουταβάκι έγινε καταγγελία στη ΦΙΟΒ, μέλη της οποίας επισκέφθηκαν το σπίτι, δημιούργησαν χώρο για το κουτάβι και συμφώνησαν με την οικογένεια, που φέρεται να μην το θέλει, να το πάρουν για να το δώσουν για φιλοξενία μέχρι να βρεθεί οικογένεια που θα το υιοθετήσει.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Πηγή : taxydromos.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το