«Κλικ! Προστάτεψέ το!» ( Μέρος 1ο)
Μοιραστείτε το

Σύλλογος Γονέων& Κηδεμόνων Μαθητών 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής

6 Φεβρουαρίου στις 3:16 μ.μ. ·

( Μέρος 1ο)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής δουλεύουν πάνω σε ένα πολύ όμορφο project, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους!!!

Οι μαθητές της έκτης τάξης, υλοποιώντας το πρόγραμμα «Κλικ! Προστάτεψέ το!», αναζήτησαν περιβαλλοντικά ζητήματα-προβλήματα της γειτονιάς τους και γενικότερα της Επανομής με ένα “Κλικ!” . Με μια φωτογραφία!
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζεται στη φωτογράφιση με απώτερο σκοπό την αποτύπωση των βελτιωτικών δράσεων!
Τα παιδιά με τις φωτογραφίες τους, ανέδειξαν το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων! Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα αδέσποτα ,γάτες και σκύλους γιατί κυκλοφορούν ανάμεσά μας ταλαιπωρημένα και απροστάτευτα!

Τι κάνουν ακριβώς τα παιδιά; Εξωτερικεύουν και εκφράζουν τα συναισθήματά τους, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους και προτείνουν μια σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις αποσκοπώντας στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και στην αρμονική συμβίωση ανθρώπων- ζώων!

· 1η Δράση:

Καλέσαμε στην τάξη τον φιλοζωικό Σύλλογο “Σείριος” ( Φιλοζωικός Σύλλογος εθελοντών Θερμαϊκού ο Σείριος) και είχαμε μια πλήρη ενημέρωση από την υπεύθυνη ,κυρία Μαρία Μαρκογιαννοπούλου, σχετικά με τη δράση του Συλλόγου και με το πώς μπορούμε εμείς να συνδράμουμε.

·2η Δράση:

Ενημερώνουμε γονείς, συγγενείς και συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουμε στείρωση στα κατοικίδιά μας , εάν δε θέλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη της φροντίδας των μικρών που θα γεννηθούν…

Καλούμε το ΣΥΠΠΑΖΑΘ (σύνδεσμος προστασίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων ανατολικής Θεσσαλονίκης) για να εμβολιάσει , να “τσιπάρει”και να στειρώσει τους αδέσποτους φίλους μας, καθώς και να περιθάλψει όσα θεωρούμε ότι είναι άρρωστα και χρήζουν ιατρικής φροντίδας.

Το project συνεχίζεται….

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το