«Κλικ! Προστάτεψέ το!» ( Μέρος 3ο)
Μοιραστείτε το

Σύλλογος Γονέων& Κηδεμόνων Μαθητών 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής

18 Φεβρουαρίου στις 12:02 π.μ. ·

(Μέρος 3ο)

Συνέχεια του προγράμματος «Κλικ! Προστάτεψέ το!» της ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής, με δασκάλους τους Xrysa Nikopoulou και Giorgos Pipinelis.

«Κλικ!» Προστάτεψε τα αδέσποτα!

Τετάρτη 12/02/2020

Κείμενα των μαθητών/μαθητριών με θέμα τα Αδέσποτα ζώα:

« Όλα τα ζώα και ειδικά τα αδέσποτα ζώα χρειάζονται φροντίδα όπως και οι άνθρωποι.Έχουν συναισθήματα! Εμείς όμως τα συμπεριφερόμαστε πολύ άσχημα και τα αφήνουμε στους δρόμους, χωρίς τροφή και νερό. Τότε αυτά ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, λερώνοντας έτσι και τους δρόμους. Το φαγητό αυτό από τα σκουπίδια σίγουρα έχει πολλά μικρόβια…, οπότε αρρωσταίνουν! Όλα τα αδέσποτα πρέπει να έχουν στέγη, τροφή και νερό για μια καλύτερη ζωή!»

Α. Μαθητής Έκτης τάξης

« Είμαι ο Κωνσταντίνος και ζω στην Επανομή, μια Επανομή με εκατοντάδες αβοήθητα, αδέσποτα ζώα να γυρνάνε στον δρόμο, να τρέφονται από τα σκουπίδια, να μην έχουν ούτε νερό να πιουνε!
Πολλά από αυτά τα ζώα έχουν κακοποιηθεί, ενώ άλλα έχουν γεννηθεί στο δρόμο! Πολλά μάλιστα από αυτά υποφέρουν από αρρώστιες!

Εγώ τα αγαπάω γενικότερα όλα τα ζώα αλλά πολύς κόσμος τα έχει παραξηγήσει …και πραγματικά , ένα ζώο στο οποίο θα δώσεις αγάπη, τι μπορεί να σου κάνει;

Εάν του δώσεις αγάπη θα σου την ανταποδώσει!

Δεν ξεχωρίζω κανένα ζώο …όλα είναι ταλαιπωρημένα και όλα ψάχνουν …μια οικογένεια!»

« Πολλές φορές, καθώς γυρνάω από το σχολείο με τα πόδια συναντώ ένα μαύρο σκυλάκι. Το συναντώ λίγο πιο πάνω από το περίπτερο της πλατείας. Το έχω πλησιάσει, μα αυτό με κοιτάει και ξαπλώνει σαν να θέλει να το χαϊδέψω. Οταν το βλέπω , μελαγχολώ! Σκέφτομαι πώς δεν έχει στέγη ,όπως και τα άλλα αδέσποτα ζώα.

Αγαπώ τόσο πολύ τα σκυλιά και όταν τα βλέπω στον δρόμο πονάει η καρδιά μου, στενοχωριέμαι και ανησυχώ για ο,τι μπορεί να τους συμβεί.

Πρέπει να μπούμε στη θέση τους, να τα αισθανθούμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τα βοηθήσουμε!»

Μ. , μαθήτρια Έκτης Τάξης

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το