Μοιραστείτε το

Ο κάδος κομποστοποίησης King Wormery αποτελεί πρότυπο Ελληνικό κάδο κομποστοποίησης με γαιοσκώληκες για την διαχείριση οργανικών φυτικών αποβλήτων. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με στόχο να αποτελέσει το κύριο εκπαιδευτικό εργαλείο για τα σχολεία.

Η συνήθης πρακτική μέχρι τώρα στα σχολεία αφορούσε κάδους κομποστοποίησης κήπου οι οποίοι για να λειτουργήσουν σωστά απαιτούσαν κατά βάση πράσινα απόβλητα κήπου. Η τροφοδοσία τους με τα φυτικά υπολείμματα των φρούτων συνήθως οδηγούσε στην όχληση μέσω των οσμών και των μυγών.

Ο King Wormery όπως και τα οικιακά wormery στηρίζεται στην αποικία των γαιοσκωλήκων, οι οποίοι καταναλώνουν όλα τα φυτικά απόβλητα που παράγονται από τους μαθητές, παράγοντας πλούσιο κομπόστ.

Ο King Wormery αν και ιδανική λύση για σχολεία, μπορεί να λειτουργήσει και ως συνοικιακός κομποστοποιητής.

Η κατασκευή του κάδου γίνεται με την μέθοδο της περιστροφικής χύτευσης (rotational moulding). Η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και το κυλινδρικό του σχήμα εξασφαλίζει την μέγιστη σταθερότητα και διάρκεια ζωής του κάδου.

Στον κάδο περιλαμβάνεται αποικία 10.000 γαιοσκωλήκων με ειδικό υπόστρωμα. Ο Αυθεντικός Κόκκινος Γαιοσκώληκας με την κοινή ονομασία Red Worms είναι ο γαιοσκώληκας που δεν αποτελεί μία συνηθισμένη ράτσα γαιοσκώληκα. Πρόκειται για τον γαιοσκώληκα που φέρει τη βοτανική ονομασία Lumbricus rubellus, δύναται να επιβιώσει σε δύσκολες και περιορισμένες συνθήκες περιβάλλοντος (περιβάλλον εκτροφής) και αποτελεί το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο και πολλαπλασιαζόμενο είδος εκτρεφόμενου γαιοσκώληκα στον κόσμο.

Για την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας της κομποστοποίησης ο κάδος περιλαμβανει και έγχρωμη εικονογράφηση στο εξωτερικό του.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ KING WORMERY 400Lt

Υλικό κατασκευήςΓραμμικο Πολυαιθυλένιο
ΧρώμαΛευκό από πρωτογενές
Βάρος (kg)12.5kg (άδειο)
Διάμετρος βάσης0.95m
Κατασκευή βάσηςΜεταλλική βάση βαρέως τύπου γαλβανισμένη με ειδικούς γάντζους για δυνατότητα μεταφοράς με ανυψωτικό
Ύψος0.67m
Υλικό ΚαπακιούΞύλινο
Εισαγωγή υλικούΔύο θύρες εισόδου με χερούλι αλουμινίου
ΘερμομόνωσηΘερμομόνωση πάχους 10 χιλιοστών που εξασφαλίζει την προστασία των γαιοσκωλήκων από ακραίες θερμοκρασίες
ΕξαερισμόςΕιδικό σύστημα εσωτερικού αερισμού που καλείται “πνεύμονας” διατομής 63 χιλιοστών, με οπές στον πάτο του κάδου για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα
ΔιαχωριστικόΔιαχωριστικό στο εσωτερικό του κάδου που δημιουργεί δεξαμενή για συλλογή υγρών τα οποία συλλέγονται από ειδική βρύση στο κάτω μέρος του κάδου
ΈξτραΕικονογράφηση που εξηγεί την διαδικασία κομποστοποίησης με τους γαιοσκώληκες
ΠλεονεκτήματαΕυκολία χρήσης, εύκολη πρόσβαση, σταθερό κυλινδρικό σχήμα για μεγάλη σταθερότητα, μονόριχτο σώμα χωρίς συνδέσεις και ανάγκη συναρμολόγησης.
Εγγύηση5 έτη

Πηγή : ecovrs.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το