Μοιραστείτε το

Ένα σκυλάκι beagle κοιτά πίσω από τα κάγκελα και περιμένει. Δεν περιμένει για υιοθεσία. Δεν περιμένει να πάει σε ένα ζεστό σπίτι, σε μια αγκαλιά, να ξαπλώσει σ ένα χαλάκι δίπλα στο καλοριφέρ. Δεν περιμένει να βγει και να τρέξει στο πάρκο, να παίξει με άλλα σκυλάκια. Δεν περιμένει να κουνήσει την ουρά του με χαρά που γύρισαν οι άνθρωποί του απ’ τη δουλειά τους ή που ξύπνησαν το πρωί και θα πάνε παρέα βόλτα. Δεν περιμένει τίποτα πέρα από τη θανάτωσή του μετά που θα τελειώσουν τα πειράματα για τα οποία προορίζεται.

Η (πρώτη και κεντρική) φωτογραφία έχει τραβηχτεί από τη Jo-Anne McArthur για το We Animals μέσα από μία πανεπιστημιακή κτηνιατρική σχολή. Το σκυλάκι της φωτογραφίας χρησιμοποιήθηκε, όπως εκατομμύρια άλλα, για πειράματα, μέχρι που θανατώθηκε όταν σταμάτησε πια να είναι χρήσιμο.

Φωτογραφία από undercover έρευνα σε εργαστήριο στο Βέλγιο από εθελοντή της Βέλγικης οργάνωσης Gaia. Τα σκυλάκα Beagle είναι η πιο συνήθης ράτσα που εκτρέφεται για πειράματα. Στην Αγγλία υπάρχει εκτροφείο σκύλων Beagle που προορίζεται μόνο για πειραματικά «υποκείμενα».

Το σκυλάκι της φωτογραφίας δεν υπάρχει πια σ’ αυτό τον κόσμο. Και δεν υπάρχει γιατί ο σκοπός του, από τη γέννηση μέχρι το θάνατό του, ορίστηκε από άλλους: από εμάς, τους ανθρωπους. Που ξέρουμε καλά να εκτρέφουμε πλάσματα για να τα χρησιμοποιούμε όπως μας βολεύει καλύτερα, και να τα θανατώνουμε όταν μας είναι πλέον άχρηστα. Γιατί ξέρουμε καλά να προσποιούμαστε ότι είμαστε ανώτεροι όλων των άλλων ζώων και να παίζουμε με τις ζωές τους με την ίδια ευκολία που παίζαμε με κούκλες όταν ήμασταν παιδιά.

Τα ζώα δεν μας ανήκουν. Το καθένα είναι εδώ για τον εαυτό του, και η ζωή του ανήκει μόνο στο ίδιο. Τα ζώα δεν μας ανήκουν, γι αυτό και κοιτάμε να αγοράζουμε πάντα και μόνο προϊόντα που έχουν πιστοποίηση ενάντια στα πειραματόζωα από εγκεκριμένους φορείς όπως η Cruelty Free International και η The Vegan Society, όταν αυτό είναι εφικτό (ιδιαίτερα στα καλλυντικά και τα καθαριστικά μας- δείτε εδώ και εδώ λίστα προϊόντων με πιστοποίηση).

Ακόμα καλύτερα, φτιάχνουμε τα δικά μας προϊόντα με φυσικά συστατικά ή αγοράζουμε από άτομα που κάνουν το ίδιο.

Αν έχεις σκύλο στο σπίτι σου σαν και αυτόν της εικόνας, κάνε τη σύνδεση και άρχισε να κοιτάς τα προϊόντα που αγοράζεις καθαρότερα. Πίσω από αυτά, εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και πεθαίνουν.

Από τη νέα χρονιά διάλεξε πλέον με αγάπη και ενσυναίσθηση τις αγορές σου.

Ε.Σ

Πηγή : ethosandempathy.org


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το