Dog Rangers Athens - Ομάδα Προστασίας Δεσποζόμενων Σκύλων
Μοιραστείτε το

Μια καινούργια ομάδα εθελοντών ξεκινά την δράση της. Η ομάδα αυτη έχει σκοπό της των προστασία των δεσποζόμενων σκύλων.

Τους ευχόμαστε …ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!


Ξεκινήσαμε τη δράση μας!!!

Μια παρέα εθελοντών βάζει στόχο την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης δεσποζόμενων σκύλων.

Βοηθάμε σκύλο και ανθρώπο να ζήσουν καλύτερα!

Μάθετε τα πάντα για τη δράση μας στη σελίδα “Dog Rangers Athens” στο Facebook.

Ευχαριστούμε θερμά, μέσα από την καρδιά μας, τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Δανίκα για την συμμετοχή του σε αυτό το βίντεο καθώς και για τις πολύτιμες συμβουλές που μοιράστηκε μαζί μας.

Δεν ξεχνάμε βέβαια τους κύριους πρωταγωνιστές του βίντεο, τον Μπόμπ, την Μελίτα, την Νάλα και τον Βίκτωρα… τα τετράποδα φιλαράκια μας. Είναι εκείνα που μας δίνουν την αγάπη και την όρεξη για το έργο που κάνουμε.

Που μας θυμίζουν να είμαστε πάντα μαχητές!


Οι Dog Rangers είναι μια ομάδα εθελοντών η οποία εδρεύει στην Αθήνα και ασχολείται με την προστασία δεσποζόμενων σκύλων και την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης, που μπορεί αυτά να βιώνουν.

Γιατί εθελοντές? Επειδή το να προσφέρεις σε κάποιον που το έχει ανάγκη κρύβει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν άνθρωπο. Εν προκειμένω η βελτίωση της ζωής ενός σκύλου και της συνύπαρξης του με τον άνθρωπό του είναι αυτά που μας δίνουν εμάς χαρά και έμπνευση να συνεχίσουμε!

Γιατί μόνο στην Αθήνα? Επειδή οι εθελοντές μας ζουν και κινούνται σε αυτήν την περιοχή. Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας δρουν άλλες αντίστοιχες ομάδες τις οποίες και συγχαίρουμε για το έργο τους!

Γιατί σκύλοι? Επειδή οι γνώσεις και η εμπειρία μας αφορά κυρίως στις σωστές συνθήκες διαβίωσης ενός σκύλου καθώς οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ευτυχισμένοι σκυλογονείς !

Δυστυχώς βλέποντας τόσες περιπτώσεις κακοποίησης σκύλων μας δημιουργήθηκε η ανάγκη να επικεντρωθούμε σε αυτό το κομμάτι του εθελοντισμού…. αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι η αγάπη μας περιορίζεται στους σκύλους. Όλα τα είδη ζώων αξίζουν τη σωστή αντιμετώπιση τους από τον άνθρωπο και φυσικά οι εθελοντικές ομάδες που φροντίζουν για αυτά έχουν την υποστήριξη και το θαυμασμό μας!

Γιατί δεσποζόμενα? Επειδή πλέον ο νόμος περί σωστών συνθηκών διαβίωσης των δεσποζόμενων σκύλων έχει γίνει πιο αυστηρός και είναι πλέον η ώρα να ενημερωθεί ο κόσμος για αυτόν. Οι εικόνες αλυσοδεμένων σκύλων, σκύλων μόνιμα σε μπαλκόνια ή σε ακατάλληλους χώρους θα αποτελούν παρελθόν και οι νέες γενιές θα μεγαλώσουν με σωστά παραδείγματα σεβασμού προς τα ζώα, τον άνθρωπο, το περιβάλλον! κι εδώ να σημειώσουμε οτι υπάρχουν εθελοντικές ομάδες που ασχολούνται με τη φροντίδα αδέσποτων ζώων και κάνουν θαυμάσιο έργο!

Εάν γνωρίζετε κάποιο περιστατικό δεσποζόμενου σκύλου στην Αθήνα, ο οποίος κακοποιείται ή διαβιώνει σε ακατάλληλες συνθήκες στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας.

Προσοχή!! Περιστατικά να αποστέλλονται μόνο μέσω μηνύματος (inbox) εδώ στη σελίδα “Dog Rangers Athens – Ομάδα Προστασίας Δεσποζόμενων Σκύλων” στο Facebook και να περιλαμβάνουν τα παρακάτω στοιχεία:

  • το δικό σας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο
  • διεύθυνση περιστατικού, ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη σκύλου εάν υπάρχει
  • φωτογραφίες-βιντεο που αποδεικνύουν το περιστατικό πχ για έναν μόνιμα αλυσοδεμένο σκύλο απαιτούνται φωτογραφίες-βιντεο που να αποδεικνύουν ότι η κατάσταση είναι μόνιμη (φωτογραφία πρωί, απογευμα, νύχτα κατά προτίμηση με αναγραφόμενη ημερομηνία και ώρα)
  • περιγραφή του περιστατικού

Περιστατικά που αναφέρονται σε σχόλια ή περιστατικά με ελλειπή στοιχεία δεν θα μπορούμε να αναλάβουμε!

Κακόβουλα ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται. Εάν επιθυμείτε να δώσετε τη συμβουλή ή το σχόλιο σας παρακαλούμε να το κάνετε με ευγενικό και καλοπροαίρετο τρόπο.

Η δράση μας στα social media:
Facebook
YouTube
Instagram


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το