Μοιραστείτε το

Συνήθως τις γιορτές οι πωλήσεις κατοικίδιων εκτοξεύονται στα ύψη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μικρά παιδάκια ζητούν από τον Άι-Βασίλη ένα κουταβάκι κι έτσι οι γονείς για να μην τους χαλάσουν χατίρι, σπεύδουν σε κάποιο pet shop και τους το αγοράζουν. Τις περισσότερες φορές η αγορά γίνεται με πρωταρχικό κριτήριο την εμφάνιση και τη ράτσα του ζώου. Αυτό που παραλείπεται όμως να λέγεται είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα ζώα αυτά καταλήγουν με την πρώτη ασθένεια ή όταν αυξάνονται οι ανάγκες τους στους δρόμους, γιατί οι ιδιοκτήτες δεν είχαν εκτιμήσει σωστά τις δυνατότητες, αλλά και την αντοχή τους. Τα κατοικίδια δεν είναι παιχνίδια. Ούτε τα κρατάμε στο σπίτι για διακοσμητική βιτρίνα. Είναι συναισθηματικά πλάσματα που έχουν ανάγκη από την προσοχή και την αγάπη μας . Επομένως, πριν κάνετε δώρο κάποιο ζώο στα παιδιά σας αναλογιστείτε αν είστε πράγματι έτοιμοι/ες να δεχτείτε ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας. Γιατί, ένα ζώο αυτό ακριβώς είναι. Είναι ένα νέο μέλος, όπως για παράδειγμα ένα μωρό, με όλες τις ανάγκες και την υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται. Χρειάζεται ώριμη σκέψη πριν αποφασίσουμε πως θέλουμε ένα ζώο στο σπίτι, ώστε να είμαστε υπεύθυνοι απέναντί του.

Θα μου πείτε βέβαια τώρα, πως τα ζώα σε pet shop δεν είναι κι αυτά ψυχές; Φυσικά και είναι. Δεν είναι κρίμα όμως αυτές οι ψυχούλες να πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές με μοναδικό σκοπό το κέρδος; Ειδικά τη στιγμή που οι δρόμοι κατακλύζονται από αδέσποτα που ζουν σε άθλιες συνθήκες όχι μόνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν από ατυχήματα, φόλες κτλ. Τα αδέσποτα ζώα δυστυχώς είναι καταδικασμένα σε θάνατο.

Αντί, λοιπόν να αγοράσετε ένα ζώο από κάποιο κατάστημα, κάντε μια καλή πράξη και υιοθετήστε ένα ζώο που το μόνο σίγουρο είναι πως έχει δεινοπαθήσει σαν αδέσποτο. Και μόνο η στέγη που του προσφέρετε κι η αγκαλιά που θα του δώσετε είναι αρκετά για να απαλύνουν «τις πληγές του» κι όλες τις άσχημες μνήμες. Τη στοργή και την ασφάλεια που θα νιώσει να μην αμφιβάλλετε πως θα σας την ανταποδώσει στο διπλάσιο. Θα είναι ο πιστός και τρυφερός σας φίλος, αυτός που σας ακούει στωικά, αυτός που είναι πάντα δίπλα σας σε οποιαδήποτε χαρούμενη ή δύσκολη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο πολεμάτε την κοστολόγηση ψυχών και βάζετε κι εσείς το δικό σας λιθαράκι, ώστε να έρθει η μέρα που θα σταματήσει αυτή η πρακτική. Ας αποτινάξουμε επιτέλους τη νοοτροπία πως τα ζώα είναι κάποιο είδος αντικειμένων. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα. Είναι λάθος να πωλούνται στις βιτρίνες των καταστημάτων ως προϊόντα. Η αγάπη δεν τιμολογείται, ούτε αγοράζεται. Αυτές τις γιορτές υιοθετήστε μια ψυχούλα από το δρόμο και χαρίστε της το πιο πολύτιμο δώρο. Αγάπη και μια όμορφη ζωή.

Καλές Γιορτές σε όλους!

Πηγή : lovemypet.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το