Μοιραστείτε το

Χρηματοδότηση δήμων για καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς για το 2019

Οι δήμοι που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τα ποσά χρηματοδότησης για το έτος 2019.

Καθορισμός των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, καθώς και του ύψους χρηματοδότησης για το έτος 2019 (Αριθμ. 3260/338943 – ΦΕΚ Τεύχος Β 4891/31.12.2019)

[pdf-embedder url=”http://eco-pet-news.eu/wp-content/uploads/2020/01/kya3260_338943_301219.pdf”]

Πηγή : odigostoupoliti.eu

Όπως θα παρατηρήσατε, από τους 322 Δήμους, μόνον οι 120 έδειξαν ένα ελάχιστο ενδιαφέρον για αδέσποτα της χώρας μας.

Όσο για το ποσό που θα λάβουν :

Άρθρο 2

Ύψος ποσοστού χρηματοδότησης επιλέξιμων δαπανών – Κατανομή πίστωσης

Το ύψος του ποσοστού χρηματοδότησης του συνολικού ποσού των εγκεκριμένων επιλέξιμων δαπανών ανά κατηγορία δράσεων αναλύεται ως εξής:

α) Ποσοστό 20% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, για τις επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων της βελτίωσης υφιστάμενου καταφυγίου και των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι έως 489.740,87 €.

β) Ποσοστό 15,6% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, για τις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης σίτισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι έως 109.924,54 €.

Αναρωτιέμε, μήπως θα έπρεπε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο; Μήπως θαέπρεπε να δημιουργηθεί ένας κεντρικός Φορέας, αααπό όλους τους εμπλεκόμενους (ΚΕΔΕ, Φιλοζωικές, Δασαρχείο, Αστυνομία, Κτηνοτροφικό τμήμα του Πανεπιστημίου), και να πέρνει αυτός ο Φορέας τις απαιτουμενες αποφασεις και να ελέγχει τα πεπραγμένα των Δήμων;

Περιμένω να δω τι αποροφητικότητα θα έχει το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ …


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το