HAMMOHO: Η εταιρία που φροντίζει τα αδέσποτα «μαζί» με τους δήμους
Μοιραστείτε το

Είναι μία από τους 4 φετινούς Έλληνες φιναλίστ του Chivas Venture

Η εταιρεία Hammoho φροντίζει τα αδέσποτα ζώα μαζί με τους δήμους και με αυτή την ιδέα πηγαίνει στον ελληνικό τελικό του διαγωνισμού Chivas Venture.

Η Hammoho (προφέρεται Χαμόχο και σημαίνει «μαζί» στην αφρικανική διάλεκτο Sotho) είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τεχνολογίας για τη διαχείριση αστικής πανίδας (αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς) σε επίπεδο κρατών, περιφερειών, δήμων και τοπικών κοινοτήτων. Μέσα από την πλατφόρμα της Hammoho διασυνδέονται και συνεργάζονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και προτείνονται πολιτικές διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της πόλης. Με πληθυσμό 3.000.000 αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα και 400.000.000 διεθνώς, όραμα της Hammoho είναι οι περιβαλλοντικά βιώσιμες και υπεύθυνες πόλεις όπου άνθρωποι και ζώα συμβιώνουν αρμονικά.

Έλενα Δέδε, ιδρύτρια της εταιρείας Hammoho

Η Hammoho είναι μία από τους 4 έλληνες φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture και ετοιμάζεται για τον ελληνικό τελικό που θα γίνει σε λίγες μέρες. Καταφέραμε να ξεκλέψουμε λίγο την Έλενα Δέδε, ιδρύτρια της Hammoho από την προετοιμασία της για να μάθουμε περισσότερα:

Ποια είναι η πρώτη αντίδραση των υπεύθυνων στους Δήμους όταν τους παρουσιάζετε την πρότασή σας;

Αναγνωρίζουν αμέσως τις αδυναμίες τους στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και είναι πολύ θετικοί σε νέες λύσεις. Παράλληλα όμως, υπάρχει και μια γενικότερη αδυναμία του δημοσίου τομέα αναφορικά με την ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων στη διαχείριση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Η τεχνολογία μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και εταιρείες σαν τη δική μας εργαζόμαστε καθημερινά για να το αποδείξουμε στην πράξη.

Αισθάνεστε ότι πράγματι ενδιαφέρονται για τα αδέσποτα, ή μένουν στα λόγια;

Η κοινωνία ενδιαφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή για τα αδέσποτα ζώα και αυτό είναι θετικό γιατί πιέζει για λύσεις και δραστικές αλλαγές. Οι περισσότεροι δήμοι δεν έχουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία και το βάρος της πραγματικής διαχείρισης το επωμίζονται ελάχιστοι τοπικοί εθελοντές. Αίσθηση μας είναι ότι τα επόμενα χρόνια οι Δήμοι θα αναγκαστούν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και η εικόνα της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση στα αδέσποτα ζώα θα βελτιωθεί σημαντικά.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα στοιχεία σας που σας ξεχώρισαν στον διαγωνισμό Chivas Venture, ανάμεσα στις περισσότερες από 70 συμμετοχές;

Η καινοτομία στον τρόπο που προσεγγίζουμε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, ο κοινωνικός αντίκτυπος που παράγουμε, η επεκτασιμότητα της λύσης που προτείνουμε σε κάθε πόλη στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το πάθος μας να τα καταφέρουμε και να γινόμαστε αποτελεσματικότεροι κάθε μέρα.

Πηγή : athensvoice.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το