Μοιραστείτε το

Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν τα μέλη της ακτιβιστικής ομάδας «Αιγάλεω» στη χωματερή Λουτρακίου – Δεκάδες τετράποδα αργοπεθαίνουν μέσα στα σκουπίδια – Παρέμβαση εισαγγελέα
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου πρωινές ώρες, μέλη της ακτιβιστικής ομάδας πήγαν στο Λουτράκι για να βοηθήσουν εθελοντές στη διάσωση απροστάτευτων ζώων που εγκαταλείφθηκαν στη χωματερή της λουτρόπολης. Τα ζώα στη χωματερή Λουτρακίου, όπως διαπιστώνεται από το φωτογραφικό υλικό, εντοπίστηκαν σε τραγική κατάσταση, σε μια αχανή περιοχή. Η προσέγγισή τους έγινε μετά δυσκολίας διότι τα περισσότερα απ’ αυτά ζώα φοβούνται ακόμη και τον ίσκιο τους.

Η συμβολή μιας γυναίκας που τα φροντίζει μαζί με μερικούς εθελοντές σε καθημερινή βάση δεν είναι αρκετή για να γλιτώσει τα συμπαθή τετράποδα από τον εφιάλτη τους. Όλες οι προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους σε ασφαλή καταφύγια απέβησαν άκαρπες, ενώ, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν σε ανάρτηση τους στο Facebook μέλη της ακριβιστικής ομάδας «Αιγάλεω», η δημοτική Αρχή αδιαφόρησε αφήνοντας τα ζώα εγκαταλελειμμένα στη μοίρα τους.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου παρενέβη εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρτικής εξέτασης, ωστόσο τα ζώα έως και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές παραμένουν εγκλωβισμένα στη χωματερή-κολαστήριο. Υπολογίζεται ότι στο συγκεκριμενο σημείο υπάρχουν περισσότερα από 80 ζώα.

Πηγή : protothema.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το