Μοιραστείτε το

Η Ολλανδία καλύπτει εκατοντάδες στάσεις λεωφορείων με φυτά σαν δώρο στις μέλισσες

Τα καταφύγια υποστηρίζουν τη βιοποικιλότητα, ενώ ταυτόχρονα συλλαμβάνουν σκόνη για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και την αποθήκευση των ομβρίων υδάτων

Οι στέγες εκατοντάδων στάσεων λεωφορείων έχουν καλυφθεί στα φυτά ως δώρο για τις μέλισσες, από μια πόλη στις Κάτω Χώρες.

Κυρίως αποτελούμενο από φυτά sedum, συνολικά 316 έχουν καλυφθεί με πράσινο στην Ουτρέχτη.

Τα καταφύγια όχι μόνο υποστηρίζουν τη βιοποικιλότητα της πόλης, όπως οι μέλισσες και τα μέλισσα, αλλά βοηθούν επίσης στη σύλληψη της λεπτής σκόνης και στην αποθήκευση των ομβρίων υδάτων.

Οι στέγες φροντίζονται από εργαζόμενους που οδηγούν ηλεκτρικά οχήματα και οι στάσεις των λεωφορείων έχουν όλα φωτιστικά LED ενέργειας και μπαμπού.

Πρόκειται μόνο για ένα από τα μέτρα που έθεσε η Ουτρέχτη σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του αέρα.

Η πόλη σκοπεύει να εισαγάγει 55 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το τέλος του έτους και να έχει “καθαρές δημόσιες συγκοινωνίες” μέχρι το 2028.

Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των λεωφορείων θα προέρχεται απευθείας από ολλανδικούς ανεμόμυλους.

Η Ουτρέχτη επίσης εφαρμόζει ένα σχέδιο το οποίο επιτρέπει στους κατοίκους να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση για να μετατρέψουν τις στέγες τους σε πράσινες στέγες.

Περισσότερες από 300 στάσεις λεωφορείων στην ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης έχουν γεμίσει τις στέγες τους με φυτά για να βοηθήσουν στη βιοποικιλότητα, και τις μέλισσες.

Οι οροφές προορίζονται για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα καθώς και για την υποστήριξη των εντόμων της πόλης.

Οι στέγες είναι μόνο ένα από τα πολλά μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα της πόλης.

Τα λεωφορεία της Ουτρέχτης ειναι πράσινα” καθώς 55 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ένα άλλο πράσινο μέτρο, οι κάτοικοι της Ουτρέχτης λαμβάνουν επιδοτήσεις για τη διατήρηση των δικών τους πράσινων στέγων.

Πηγή : independent.co.uk


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το