Στα 100 τα αδέσποτα στον Αλμυρό
Μοιραστείτε το

Στα 100 τα αδέσποτα στον Αλμυρό – Παρέμβαση του Δήμου ζητούν οι κάτοικοι

«Άλυτο» μοιάζει το ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων στον Αλμυρό, με τον δήμαρχο κ. Χατζηκυριάκο να τονίζει πως τα προβλήματα που δημιουργούνται στον Δήμο από τα αδέσποτα ζώα τα οποία συνέχεια πληθαίνουν, θα αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής. Στη λειτουργία κυνοκομείου, που κατέθεσαν κάτοικοι του Πτελεού απάντησε ότι δεν χορηγούνται άδειες λειτουργίας κυνοκομείου μόνο άδειες για χώρους φιλοξενίας αδέσποτων.

Τα αδέσποτα μέσα στον Πτελεό και στις παραλίες Πηγάδι, Λεύκη, Λειχούρα σήμερα ξεπερνούν τα 100. Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά αγελοποίησης, επίθεσης σε ανθρώπους και άλλα ζώα αφού η εθελοντική τροφοδοσία από κατοίκους δεν μπορεί να είναι ούτε συστηματική ούτε να καλύπτει όλα τα ζώα, που δεν είναι άλλωστε και στειρωμένα. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα καταστήματα στην παραλία, το οποίο θα ενταθεί το Πάσχα και το καλοκαίρι. Συχνή πλέον είναι και η αποτρόπαιη εικόνα νεκρών ζώων από φόλες που ρίχνουν ασυνείδητοι. Προφανώς το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον Πτελεό, αλλά όλα τα χωριά και την πόλη του Αλμυρού και οι μεμονωμένες εθελοντικές προσπάθειες δεν λύνουν το πρόβλημα. Οι κάτοικοι τονίζουν πως η ευθύνη και η δυνατότητα επίλυσης ανήκει στον Δήμο και πρέπει να την αναλάβει, ενώ απαιτούν τη δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου.

Πηγή : e-thessalia.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το