Τραυματισμένο αλεπουδάκι
Μοιραστείτε το

2/2/2020

Ενημερωθήκαμε σήμερα νωρίς το πρωί για ενα τραυματισμένο αλεπουδάκι που είχε Εγκλωβιστεί σε πάρκο στην περιοχή δίπλα στο γήπεδο Χρυσούπολης στο Περιστέρι.

Στο σημείο είχε ήδη φτάσει όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιστερίου που όμως οι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι άνθρωποι της Π.Υ δεν είχαν τρόπο να επέμβουν και να ασφαλίσουν .

Φτάσαμε στο σημείο με δυο Διασώστες μας όπου βρήκαμε την αλεπού να έχει περιοριστεί σε έναν περίκλειστο χώρο και ήταν σε εμφανή κατάσταση σοκ, με απώλεια όρασης, έλλειψης ισορροπίας κι εμφανή τραύματα πτώσης.

Αμέσως την προσεγγίσαμε με Ασφάλεια και Επιχειρήσαμε να την ασφαλίσουμε πράγμα που καταφέραμε με την χρήση απόχης ενώ στην συνέχεια την μεταφέραμε σε ευρύχωρο κλουβί τύπου ντρόπερ.

Όλο το διάστημα πριν από αυτό, έκανε συνεχώς κύκλους γύρω από τον εαυτό της καθαρά ως αυτοάμυνα, αφού δεν είχε την όρασή της.

Έπειτα η αλεπουδίτσα εμφανώς στρεσαρισμένη διακομίστηκε στην ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής όπου θα παραμείνει για νοσηλεία μέχρι να είναι εφικτό να επανενταχθεί.

Όπως πληροφορηθηκαμε το λυπηρό είναι ότι το ζώο βρισκόταν στο συγκεκριμένο πολυσύχναστο σημείο επί δυο (!) μέρες χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί να κάνει ενέργειες για τον απεγκλωβισμό και νοσηλεία της…….
Της είχαν βάλει όμως σκυλίσια κροκέτα και έναν κουβά νερό.

Την δεύτερη μέρα (χθες) έγινε κλήση στην αστυνομία (!) που προφανώς λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού και εκπαίδευσης – εμπειρίας, αποχώρησαν χωρις να γινουν ενεργειες Απεγκλωβισμου του ζωου.

Σήμερα κλήθηκε και η Π.Υ που όμως επίσης δεν είχε δυνατότητα να κάνει κάτι για το ζώο.

Η αλεπουδίτσα είναι τώρα ασφαλής και σύντομα όταν συνέλθει και αποθεραπευτεί θα γίνει η επανένταξή της στο φυσικό της περιβάλλον.

Ευχαριστούμε πολυ όλους όσους ήταν στο σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια, ιδιαίτερα τον σταθμό της Π.Υ που κατάφερε να περιορίσει αποφασιστικά την αλεπού μέχρι την άφιξή μας καθώς και την ΑΝΙΜΑ που ανέλαβε την περίθαλψη της.

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το