Μοιραστείτε το

Σε ποια σημεία του δήμου Καλαμαριάς συγκεντρώνονται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα για ανακύκλωση

Οι γιορτές τελείωσαν και ο Δήμος Καλαμαριάς σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν οι τραγικές εικόνες άλλων χρόνων με τα εκατοντάδες πεταμένα φυσικά έλατα στους κάδους, ξεκίνησε τη συγκέντρωση αυτών των δέντρων, προκειμένου να τα μεταφέρει σε χώρο ανακύκλωσης.

Στόχος του Δήμου στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς είναι τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα να ανακυκλωθούν, εστιάζοντας στη σημασία που πρέπει να δώσουμε στο περιβάλλον και να αξιοποιηθούν ακόμη και σε άλλες χρήσεις.

Όσοι πολίτες λοιπόν είχαν επιλέξει τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, καλούνται από τον δήμο να μην τα εναποθέτουν σε κάδους απορριμμάτων για να καταλήξουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής, αλλά να τα παραδίδουν σε ένα από τα δύο εργοτάξια του Δήμου, που βρίσκονται στην οδό Πόντου και στον Φοίνικα.

Από τους δύο αυτούς χώρους συγκέντρωσης, συνεργεία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας θα τα μεταφέρουν για ανακύκλωση, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση του δήμου Καλαμαριάς αποτελεί μέρος της κοινής δράσης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ).

Πηγή : thestival.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το