Μοιραστείτε το

Mέλη του παραρτήματος που ανήκουν στην ομάδα Απορρύπανσης του Λιμενικού Ταμείου κλήθηκαν από τo Διαδημοτικό Λιμενικό ταμείο Λέσβου για την άμεση αντιμετώπιση διαρροής πετρελαιοειδών αποβλήτων από σταθμευμένο πλοίο της Frontex στην περιοχή του λιμένα Μυτιλήνης.

Συμμετείχαν 10 εθελοντές όπου για 3 ημέρες σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, το Λιμεναρχείο και τη Συμβουλευτική Εταιρεία «Μετόπη Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος», έδρασε άμεσα και στοχευμένα με αποτέλεσμα να περιορίσει τις ρυπογόνες ουσίες εντός των φραγμάτων με τη βοήθεια και των κατάλληλων απορροφητικών φραγμάτων και ρολών.

Από : Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου-Hellenic Rescue Team Branch Lesvos

Μετά από έρευνά μας ανακαλυψαμε πως πιθανόν να αναφέροντε στο συμβάν του Σεπτεμβρη …

Διαρροή πετρελαιοειδών από ακινητοποιημένο πλοίο στη Σαντορίνη

Εντοπίστηκαν κατά μήκος του ειδικού φράγματος που είχε τοποθετήσει από την πρώτη ημέρα περιμετρικά του πλοίου

Ρύποι πετρελαιοειδών και σκωριά, εντοπίστηκαν κατά μήκος του ειδικού φράγματος που είχε τοποθετηθεί στο Ε/Γ-Ο/Γ ”OLYMPUS” σημαίας Κύπρου στη Θήρα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί με εντολή του τοπικού Λιμεναρχείου την 1η Αυγούστου.

Η ανάδοχος εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας περιβάλλοντος είχε τοποθετήσει από την πρώτη ημέρα περιμετρικά του πλοίου πλωτό φράγμα συνολικού μήκους 400 μέτρων καθώς και δύο απορροφητικά μαξιλάρια για προληπτικούς λόγους.

Η εταιρία μετά τη διαπίστωση διαρροής των πετρελαιοειδών, τοποθέτησε και δεύτερη σειρά πλωτού φράγματος μήκους 160 μέτρων, απορροφητικές πετσέτες και επιπλέον απορροφητικά φράγματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιοχή με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Λιμενικό, ο εξουσιοδοτημένος Επιθεωρητή Κ.Γ.Ε. PARIS MOU Σύρου, με τη συνδρομή δύο επιθεωρητών – ναυπηγών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προχώρησαν σε επιθεώρηση το πλοίου. Από τις έρευνες διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις και παρατηρήσεις στον τομέα των Δ.Σ. SOLAS, LOAD LINES, MLC 2006, MARPOL & ISM CODE οι οποίες δικαιολογούν την κράτηση του πλοίου, και από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή  : hrtlesvos.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το