Μοιραστείτε το
Ο δήμος Ν. Σμύρνης θέλει να μαζέψει δυο γέρικα σκυλάκια από την πλατεία που ζουν εκεί χρόνια
Βρείτε μέσα στο κείμενο το διαδικτυακό ψήφισμα. Υπογράψτε και εσείς.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εμποδίζουν αυτή τη χώρα να πάει λίγο μπροστά ακούει στο όνομα Δήμοι.
Οι γνωστοί μας Δήμοι, με τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους.
Οι Δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν τα πάντα για μια ψήφο. Και όταν την πάρουν, κάθονται και απολαμβάνουν τους μισθούς και τα ωραία τους γραφεία. Και κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν το πιο βασικό. Ότι πληρώνονται από τα δικά μας χρήματα για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν.
Ένα από τα θέματα στο οποίο οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας έχουν γυρίσει εντελώς την πλάτη και κάνουν πως δεν υπάρχει είναι το πρόβλημα των αδέσποτων. Τα αδέσποτα για τους δήμους είναι φαντάσματα. Δηλαδή δεν υπάρχουν. Δεν τα βλέπουν. Ή τα βλέπουν σαν σκουπίδια που θέλουν να πετάξουν.
Σκληροί, χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας μέσα τους, χωρίς καμιά ενσυναίσθηση, χωρίς να πράττουν αυτό που επιβάλλει ο νόμος, χωρίς ίχνος παιδείας και πολιτισμού, οι Δήμαρχοι και οι λοιποί γύρω τους αντιμετωπίζουν τον τόπο τους σαν να είναι το τσιφλίκι τους. Και κάνουν μόνο αυτά που θέλουν και όχι αυτά που πρέπει να κάνουν.
Αφορμή για να τα γράψουμε αυτά είναι μια πρόσφατη απόφαση που πήρε ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος αποφάσισε να μαζέψει δυο μεγάλα ηλικία σκυλάκια, τον Τζώνυ και τον Γκούφυ, που ζουν χρόνια στην πλατεία Νέας Σμύρνης χωρίς να έχουν ποτέ δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Ο λόγος; Αυτό που λένε όλοι οι δήμοι για να εξαφανίσουν τα ζώα από μπροστά τους.
Γιατί και καλά είναι επιθετικά. Και σχεδόν πάντα δεν υπάρχουν τα απαραίτητα, σύμφωνα με το νόμο, χαρτιά για να το αποδεικνύουν.
Αυτό συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Τον Τζώνυ και τον Γκούφη κάποιοι φίλοι του δήμου, ψηφοφόροι, άνθρωποι που δεν θέλουν τα ζώα εν πάση περιπτώσει, ζήτησαν την απομάκρυνση αυτών των δυο ζώων.
Τα οποία φυσικά θα οδηγηθούν κάπου-λέγεται στο ΔΗΚΕΠΑΖ- για να πάνε είτε για ευθανασία είτε να μείνουν εκεί και να πεθάνουν σε ένα κλουβί.
Οι άνθρωποι που τα φροντίζουν χρόνια έχουν φυσικά αντιδράσει. Και έχουν φτιάξει ένα διαδικτυακό ψήφισμα όπου πρέπει να υπογράψουμε όλοι.
ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ.
Υπογράφουμε λοιπόν να μείνουν τα αδέσποτα εκεί που μεγάλωσαν. Και ο δήμος νέας Σμύρνης να καλύπτει τα έξοδά τους και τη νοσηλεία τους, όπως λέει η νομοθεσία (4039/12), και όχι να τα κυνηγάει.. Για αυτό λοιπόν μαζί με την επιστολή μας
Υπογράφουμε όλοι… ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ Ο ΤΖΩΝΥ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΥΦΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.
Μπείτε εδώ και υπογράψτε : secure.avaaz.org
Πηγή : petpet.news

Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το