Σύσκεψη φορέων και κατοίκων του Ακρωτηρίου
Μοιραστείτε το

Σύσκεψη φορέων και κατοίκων του Ακρωτηρίου για την επικείμενη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Καμπάνι

Τα μέλη του Πολιτιστικού – Αναπτυξιακού Συλλόγου «Καμπάνι», μέλη άλλων πολιτιστικών συλλόγων του Ακρωτηρίου, εκπρόσωποι της Κοινότητας Ακρωτηρίου, κάτοικοι Καμπανίου αλλά και πολλοί κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου, με την συμμετοχή μελών του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «η προστασία των ζώων», πραγματοποίησαν συνάντηση την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Καμπάνι με θέμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων που έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ο Δήμος Χανίων στην περιοχή.

Στη συνάντηση, διατυπώθηκαν οι ενστάσεις των συμμετεχόντων για την επικείμενη λειτουργία του καταφυγίου, αφού εκτιμούν ότι θα υποβαθμιστεί η περιοχή.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, μετά από μια εξαντλητική συνεδρίαση, έλαβε απόφαση με ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας αμφισβητείται, [ 17 – 16 με 3 αποχές ή 17 – 17 με 2 αποχές ; ] να καταθέσει αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την χρηματοδότηση από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ της ανέγερσης καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Καμπάνι Ακρωτηρίου, δίπλα στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο Καμπανίου αλλά και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής!

Είμαστε αγανακτισμένοι γιατί η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και συζήτηση με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής! Αναρωτιόμαστε γιατί ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που εισηγήθηκε το θέμα επέλεξαν να μας αιφνιδιάσουν, γιατί δεν είχαν το θάρρος να μας ενημερώσουν εγκαίρως για τις επιλογές και τα σχέδιά τους!

Ακόμα περισσότερο μάς ανησυχεί το γεγονός ότι οι σύλλογοι προστασίας των ζώων που έχουν μεγάλη εμπειρία στα Χανιά, είναι αντίθετοι με την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων, καθώς γνωρίζουν ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, το καταφύγιο θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο χώρο εγκατάλειψης και συγκέντρωσης σκύλων, σε ένα «κολαστήριο», όπως έχει γίνει σε όλη την Ελλάδα! Το χειρότερο είναι ότι ο Δήμαρχος το γνωρίζει αυτό και το έχει δηλώσει δημόσια!

Οι κάτοικοι και οι φορείς αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια για την κατασκευή σχολείων στο ίδιο οικόπεδο. Στην ίδια περιοχή, κάθε σαββατοκύριακο συγκεντρώνονται κάτοικοι όπου κάνουν πικνίκ και πίνουν τον καφέ τους, ενώ τα παιδιά τους παίζουν ελεύθερα.
Η ανέγερση του κυνοκομείου θα υποβαθμίσει την περιοχή μας, θα εξαντλήσει την δόμηση του οικοπέδου, θα καταστρέψει το περιβάλλον. Δεν φτάνουν οι στρατιωτικές βάσεις, τα σκουπίδια στο Μουζουρά, τα λατομεία; Πρέπει να μετατρέψετε την περιοχή μας και σε Νταχάου ζώων, στην ντροπή των Χανίων; Ζήσαμε την υπερσυγκέντρωση σκύλων στην Αγία Τριάδα πριν από χρόνια, δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό στην περιοχή μας.

Όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι, ενωμένοι, εκφράζουμε την αγανάκτηση και την απογοήτευσή μας, για τις εν κρυπτώ ενέργειες του Δήμου Χανίων σε βάρος της περιοχής μας και δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να ανατρέψουμε την ληφθείσα απόφαση αλλά και κάθε μελλοντική τέτοιου τύπου παρέμβαση στην περιοχή μας.

Πηγή : ert.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το