Σύσκεψη για τα μη δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς στον Δήμο Μεσολογγίου
Μοιραστείτε το

Στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την διαχείριση των μη δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με το συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Λύρου διευρυμένη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οαρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Καραπάνος, οι ΑντιδήμαρχοιΠερσεφώνηΜελαχρή και Σπύρος Βασιλείου, πρόεδροι τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων , Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη φιλοζωικών οργανώσεων και φορέων καθώς επίσης Κτηνίατροι που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε παραγωγικός διάλογος με τους εκπροσώπους φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης. Αναζητήθηκαν κοινά αποδεκτές και σύμφωνες με την νομοθεσία λύσεις, για την προσωρινή φιλοξενία των μη δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε χώρους οι οποίοι θα διαμορφωθούν κατάλληλα για το σκοπό αυτό, έως ότου ολοκληρωθεί το Δημοτικό Κυνοκομείο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος “η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα των αδέσποτων και επισήμανε ότι η συνεργασία και συνεννόηση Δήμου και φορέων για το ζήτημα είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, που μπορεί να συντελέσει στην αντιμετώπιση του ζητήματος”.

Eπεσήμανε εξάλλου πως ο Δήμος θα συνεχίζει και θα εντείνει τις συντονισμένες ενέργειες έως ότου υπάρξει οριστική λύση για το θέμα.

Πηγή :agrinionews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το