Συνάντηση για τη δομή των αδέσποτων στο Ακρωτήρι
Μοιραστείτε το

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο παλιό δημαρχείο Ακρωτηρίου παρουσία του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, κατοίκων και τοπικών φορέων και φιλοζωικών ομοσπονδιών σχετικά με το θέμα της δημιουργίας εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Ακρωτήρι .
Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη, γνωστοποίησε με δελτίο τύπου όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα στο πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου στα Κουνουπιδιανά έγινε συνάντηση των κατοίκων και φορέων του Ακρωτηρίου με θέμα τι άλλο;

Την οριακή απόφαση της Δημοτικής Αρχής να εγκαταστήσει κυνοκομείο αδέσποτων σκύλων στο Ακρωτήρι.

Η κοινότητα Κουνουπιδιανών αλλά και σύμβουλοι άλλων κοινοτήτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρωτηρίου, οι φιλοζωικοί φορείς και πολλοί κάτοικοι παρευρέθηκαν στην συνάντηση , στην οποία είχαν προσκληθεί και δημοτικοί σύμβουλοι Χανίων που είναι κάτοικοι Ακρωτηρίου.

Απρόσμενα και είναι θετικό αυτό, ήλθε και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκης, ο οποίος συζήτησε για πολύ ώρα με όλους τους παρευρισκόμενους .

Μέσα από πλούσια επιχειρήματα , με στοιχεία και γεγονότα καταδείχτηκε με τον πιο εναργή τρόπο η αδιέξοδη και λάθος πολιτική του Δήμου όσον αφορά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων .

Ο κ. Δήμαρχος , στον οποίο ασκήθηκε από τους φορείς έντονη κριτική για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα τόσον πριν το δημοτικό συμβούλιο τόσο και κατά την διάρκεια αυτού, προσπάθησε να υποστηρίξει ανεπιτυχώς όμως την απόφασή του φανερώνοντας για μια ακόμη φορά, ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε κυριολεκτικά στο πόδι

Οι κάτοικοι και οι φορείς του Ακρωτηρίου σε κάθε περίπτωση δήλωσαν στον κ. Δήμαρχο, ότι θα τους έχει συνεχώς απέναντί του με δράσεις τόσο δικαστικές όσο και εξώδικες.

Θεωρώ,  ότι ο κ. Δήμαρχος έφυγε φανερά προβληματισμένος από την συζήτηση αυτή και ευελπιστώ να μην κάνω λάθος .

Δημόσια δε του απευθύνω την πρόταση να απομακρύνει τάχιστα από δίπλα του όλους αυτούς τους συμβουλάτορες τόσο από τον χώρο της υπηρεσίας του Δήμου όσο και τον φιλοζωικό που τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια με την άγνοιά τους και τις τοξικές εμμονές τους.

Του απευθύνω δημόσιο κάλεσμα επίσης, όπως το έκανα και κατά την σημερινή συνάντηση, να δεχθεί άμεσα σε διάλογο, με ανοιχτό πνεύμα, χωρίς εχθρότητες τις φιλοζωικές εκείνες δυνάμεις της πόλης και του νομού, που προτείνουν με υπευθυνότητα μια φιλοζωική δράση που θα λύσει το πρόβλημα υπέρ των ζώων και της κοινωνίας και όχι μια παρωχημένη, δεκαετιών και αποτυχημένη σε όλη την Ελλάδα «φιλοζωία».
Εμείς δεν θέλουμε χώρους για να μπαίνουν τα κουτάβια και τα γατάκια γιατί απλά δεν θέλουμε μια πόλη με αδέσποτα .

Θέλουμε να σταματήσει αυτή η μελανή δεκαετιών σελίδα στην χώρα μας και οι λύσεις που προτείνουμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση και τις έχουμε εκθέσει άπειρες φορές .

Κύριε Δήμαρχε, κλείστε τα αυτιά σας σε ό,τι τοξικό σας μεταφέρεται από ανεύθυνους και άσχετους ανθρώπους.  Η πόλη σας εξέλεξε για να λύσετε προβλήματα και όχι να συσσωρεύσετε κι άλλα στα ήδη υπάρχοντα.

Έχετε όλες τις προϋποθέσεις σαν άτομο να κάνετε τον Δήμο Χανίων πρότυπο Δήμου σε όλη τη χώρα.

Ακούστε μας και εμπιστευθείτε μας.

Δεν είμαστε αντιπολιτευσή σας αλλά πολίτες που έχουν θέσει αφιλοκερδώς εαυτόν στην προάσπιση ευγενών αξιών και ιδανικών, όπως είναι η προστασία και τα δικαιώματα αδύναμων πλασμάτων, ανθρώπινων ή μη .

Εν αναμονή αποδοχής της πρότασής μου.

Νατασα Μπομπολάκη

Πηγή : ert.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το