Μετεωρίτης Στην Αίγινα
Μοιραστείτε το

Μετεωρίτης στην Αίγινα: Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού για το φαινόμενο

Οι επιστήμονες δηλώνουν καθησυχαστικοί και μιλούν για ένα συνηθισμένο φαινόμενο

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αίγινα. Ψαράδες είδαν ένα φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό να κατευθύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τη γη. Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη μαρτυρία ότι κάποιος το είδε ή έπεσε».

Οι επιστήμονες δηλώνουν καθησυχαστικοί και μιλούν για ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Ο διευθυντής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης, σημείωσε: «Ουσιαστικά, μπαίνει στην ατμόσφαιρα ένας μετεωρίτης, ο οποίος καίγεται λόγω της τριβής με την ατμόσφαιρα και δημιουργεί αυτή τη βολίδα που εμφανίζεται. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς γι’ αυτό το φαινόμενο».

Μαρτυρίες μιλούν για έναν εκκωφαντικό θόρυβο το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, συνδέοντας το περιστατικό, χωρίς, όμως, να επιβεβαιώνεται. Οι Αρχές διερευνούν το περιστατικό.

Πηγή : ethnos.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το