Μοιραστείτε το

Ευθύνες για κακοδιαχείριση του προγράμματος περίθαλψης επιρρίπτουν φιλοζωικές οργανώσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ευθύνες για κακοδιαχείριση του προγράμματος περίθαλψης των ζώων επιρρίπτει στον Δήμο Θεσσαλονίκης η εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Οργάνωσης «Νοιάζομαι».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Οργάνωσης, Εύη Καλαιτζίδου, «η περισυλλογή και μεταφορά των ζώων πρέπει να γίνεται βάση του νομου 4039/2012 άρθρο 9 παράγραφος 1 από συνεργείο του Δήμου ή από συνεργαζόμενες φιλοζωικές οργανώσεις με τον Δήμο για να υπάρχει α) διαφάνεια όσον αφορά τους οικονομικούς πόρους και β) σωστή ροή των διαδικασιών ώστε να περιθάλπονται όντως αδέσποτα ζώα του Δήμου και όχι άλλων περιοχών ακόμη και δεσποζόμενα».

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο Seleo, δεν γίνεται έλεγχος με αποτέλεσμα να στειρώνουν – περιθάλπουν μέσω του προγράμματος κατά ένα μεγαλο ποσοστό φιλόζωοι από τους γύρω Δήμους.

Αποτέλεσμα αυτού, όπως είπε η κ. Καλαιτζίδου, «τα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας (σ.σ. Θεσσαλονίκης) να παραμένουν χωρίς περίθαλψη».

Έκανε μάλιστα λόγο για ελάχιστα χρήματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης (50.000 ευρώ το πρόγραμμα περίθαλψης) σε σύγκριση με όσα διαθέτουν για τα ζώα οι Δήμοι Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών και Καλαμαριάς.

Η κ. Καλαιτζίδου είπε «δύο φιλοζωικές καταλήξαμε ό,τι στειρώνουμε, να το στειρώνουμε με δικούς μας πόρους (…) καταλήξαμε να είμαστε αποκούμπι του Δήμου αλλά δυστυχώς έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας και φέτος για πρώτη φορά πιεσαμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία».

«Δυστυχώς στην χώρα μας όποιος τολμήσει να διεκδικήσει διαφάνεια και νομιμότητα καταλήγει να πετροβολείται» είπε η κ. Καλαιτζίδου, υποστηρίζοντας ότι «η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα παραχώρησε το ελεύθερο σε φιλόζωους άλλων περιοχών να μεταφέρουν αδέσποτα ζώα στην κτηνιατρική κλινική που έχει υπογράψει συνεργασία ο κεντρικός Δήμος». Η κ. Καλαιτζίδου διερωτήθηκε ποιος θα αναλάβει το κόστος περίθαλψης και στειρώσεων «όταν πολύ σύντομα θα τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα» και ποιος «μας δίνει το δικαίωμα να παραβαίνουμε την νομοθεσία και να διαχεριζόμαστε όπως εμείς θέλουμε τα χρήματα των δημοτών».

Αναφερόμενη στους αρμόδιους του Δήμου, είπε ότι «κανείς δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με τις δύο φιλοζωικές οργανώσεις που εδρεύουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, κανείς δεν έχει επισκεφθεί τους χώρους που φιλοξενούν τα αδέσποτα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Κ. Ζέρβα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απάντηση.

Σε δηλώσεις της στο Seleo η κ. Καλαιτζίδου υποστήριξε ότι «ορισμένοι λανθασμένα θεωρούν πρότυπα φιλοζωίας εκείνους που μαζεύουν δεκάδες ακόμη και εκατοντάδες αδέσποτα μέσα σε μια μονοκατοικία, υπό άθλιες συνθήκες γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για συνθήκες ευζωίας των ζώων αυτών »! Παράλληλα, έκανε λόγο για «ψευδή νέα» που διαδίδουν ορισμένοι αρμόδιοι οι οποίοι λένε πώς οι φιλοζωικές της πόλης μαζεύουν μόνο «ρατσένια» ζώα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι πρόσφατα βεβαιώθηκαν ορισμένα πρόστιμα καθώς κάποιοι έβγαλαν τα κατοικίδια τους σε πάρκο της Θεσσαλονίκης, χωρίς λουρί.

«Στο πάρκο της Τούμπας δεν έχει γίνει έλεγχος ποτέ. Σε κανένα πάρκο δεν έχει γίνει έλεγχος για τα ζώα, εκτός από αυτό που βρίσκεται στην παραλία» είπε η κ. Καλαιτζίδου, σημειώνοντας ότι «πρώτα ενημερώνεις τους πολίτες και μετά κόβεις πρόστιμα…».

Σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ των προστίμων κυρίως για τη μη ηλεκτρονική σήμανση των ζώων (τσιπ) αλλά πάντοτε έπειτα από τις απαραίτητες προειδοποιήσεις προς τους πολίτες.

Πηγή : seleo.gr

Και η απάντηση της κ. Μαρία Αρβανιτίδου, όπως την βρήκαμε στο facebook …

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από την ώρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, το φιλοζωικό σωματείο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ το οποίο μετείχε στην 5μελή επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, βάλλει εναντίον μου και εναντίον της σημερινής διοίκησης, με αποκορύφωμα αυτό το άρθρο που δημοσιεύτηκε (λόγω στενών φιλικών σχέσεων με συντάκτρια στο συγκεκριμένο site).

Ενοχλήθηκαν πάρα πολύ που ανακοίνωσα ότι το πρόγραμμα είναι για ΟΛΟΥΣ και όχι μόνον για τα γνωστά φιλοζωικά Σωματεία που αναφέρονται στο άρθρο τα οποία σχεδόν μονοπωλούσαν στειρώσεις και λοιπά προνόμια του προγράμματος το οποία οι ίδιες οι εκπρόσωποί τους διαχειρίζονταν!!!!

Το πρόγραμμα ανήκει σε ΟΛΟΥΣ και η χρηματοδότηση είναι από το κράτος. Συνεπώς όλοι το πληρώνουν έμμεσα μέσω της φορολογίας τους.

Είναι εκατοντάδες τα παράπονα για τις φιλοζωικές του Δήμου μας ότι ποτέ δεν απαντούν στα τηλέφωνα και ότι είναι στην ουσία ανύπαρκτες…

Υπάρχει πλήρης διαφάνεια στο Δήμο όλοι οι αιτούντες καταγράφονται και τα ζώα που περιθάλπτονται και στειρώνονται ανήκουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Εκτός αν η κα Καλαϊτζίδου του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ δυσαρεστήθηκε γιατί την Κυριακή το βράδυ μεσολάβησα στην Κτηνιατρική Σχολή με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος να παραλάβουν ζώο ετοιμοθάνατο που βρέθηκε δίπλα σε ένα ήδη νεκρό στην Περραιβού.

Συγνώμη κα Καλαϊτζίδου που εκείνη την στιγμή δεν κοίταξα αν το ζώο ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης ή σε κάποιον άλλο όμορο Δήμο. Αλήθεια εσείς αυτό θα κάνατε;;;

Σαν εντεταλμένη του Δήμου Θεσσαλονίκης και σαν Δημοτική Σύμβουλος της παράταξής μου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ, όσο είμαι στην θέση που βρίσκομαι, θα δώσω τον αγώνα μου ώστε τα χρήματα που δίνονται από τον κράτος για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων να πηγαίνουν σ΄αυτά και ΜΟΝΟΝ σ΄αυτά.

Facebook

Η δική μας άποψη : δεν φτάνουν τοσα τεραίν που δίνοντε τοσες ιδεολογικές και άλλες μάχες … πρέπει να υπάρχει διαμάχη και στην πλάτη των ζώων (δεσποζόμενων & αδέσποτων) … Χρόνια τωρα παρατηρούμε διαμάχες σε διάφορες ομάδες φιλόζωων, μεταξύ τους αλλα και με τους δήμους.

Ας είναι αυτή τη φόρα μια απαρχή μιας σωστής και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, ώστε να αποκτήσουν τα ζώα την ζωή που τους αξίζει. Και σιγά σιγά να επεκταθει αυτο το κλίμα της συνεργασίας …


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το