Μοιραστείτε το

Στην καρδιά του προβλήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στοχεύει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, με μια σειρά δράσεων, οι οποίες αναπτύσσονται στο τρίπτυχο «Παιδεία-Εθελοντισμός-Στείρωση», σε συνεργασία με την Costa Navarino, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου» και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Dog’s Voice».

Ο Δήμος, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με τη ΜΚΕ «Dog’s Voice», συνεχίζει πιο δυναμικά το πρόγραμμα που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, για την περισυλλογή και προστασία των αδέσποτων ζώων, προσθέτοντας εκπαιδευτικές ημερίδες για όλες τις ηλικίες, επιπλέον στειρώσεις και αποθεραπεία των αδέσποτων ζώων (σχετική η υπ’ αριθμ 237/2019 με ΑΔΑ: Ω3ΤΚΩ1Β-ΠΒΓ απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο Δήμος μας βρίσκει υποστηρικτές στο έργο διαχείρισης των αδέσποτων. Η Costa Navarino και το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου», που χρόνια τώρα υποστηρίζουν το έργο του Δήμου μας στην ποιότητα ζωής, μας δίνουν τώρα τη δυνατότητα, μαζί με την ΜΚΕ «Dog’s Voice», να επεκτείνουμε τις δυνάμεις μας, όχι μόνο με επιπλέον στειρώσεις, αλλά κυρίως εστιάζοντας στην σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και την εκπαίδευση των εθελοντών στο φλέγον ζήτημα των αδέσποτων ζώων και στην αντιμετώπισή τους από όλους μας. Είμαι βέβαιος ότι πλέον γίνεται σοβαρό έργο στην περιοχή».

Τη δράση των στειρώσεων, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα», θα πραγματοποιήσουν κτηνίατροι-μέλη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος. Οι στειρώσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος αφορούν αποκλειστικά σε αδέσποτους σκύλους (θηλυκούς και αρσενικούς) και θα πραγματοποιηθούν στο κτηνιατρείο του Αναστάσιου Ζάλιαρη, στην Πύλο ως εξής:

Παρασκευή (22/11) και Σάββατο (23/11) από τις 09:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή (24/11) από τις 09:00 έως τις 14:00.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για να στειρωθεί αδέσποτο ζώο από την περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για τα ανωτέρω προγράμματα, στο τηλ. 6955221142, καθημερινά από τις 10:00 -18:00.

Πηγή : aftodioikisi.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το