Μοιραστείτε το

Ο Μυοκάστορας (Νούτρια) εμφανίσθηκε και πάλι στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας Δράμας

Το τεράστιο τρωκτικό ξαναεμφανίσθηκε και κολυμπούσε ανενόχλητο στα νερά της Αγίας Βαρβάρας.

Πρωτοεμφανίσθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες του 2016 και για αρκετό χρονικό διάστημα ζούσε στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Ο Μυοκάστορας γνωστός και ως Νούτρια, είναι φυτοφάγο ζώο και τρέφεται κυρίως με ρίζες φυτών και με αγροτικές καλλιέργειες. Ο κόσμος το παρομοιάζει ως αρουραίο.

Στο Νεροφράχτη Δράμας πριν 34 χρόνια περίπου, ο Μανικάκης Δημήτρης, έμπορος γούνας, για μικρό χρονικό διάστημα είχε προς εκτροφή 100 μυοκάστορες. Ύστερα από απρόοπτο ατυχές γεγονός πέθαναν πολλοί και οι λίγοι που έμειναν του έφυγαν στα αρδευτικά κανάλια της γύρω περιοχής. Ακόμη και σήμερα από αγρότες της περιοχής, γίνονται παράπονα για ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες.

Από πληροφορίες έχουν αναπαραχθεί πολλοί τα τελευταία χρόνια και εμφανίζονται και στην Δράμα από υδροβιότοπο του νομού Σερρών.

Πηγή : dramania.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το