Όχι στις εξαγωγές ζώων για κατανάλωση
Μοιραστείτε το

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ: Όχι στις εξαγωγές ζώων για κατανάλωση-Βάρβαρες οι συνθήκες μεταφοράς τους

Ο κλάδος της μεταφοράς ζωντανών ζώων είναι μια κηλίδα στον πολιτισμό μας

Δελτίο Τύπου

Κόμμα για τα Ζώα: Να σταματήσει η αργή θανάτωση της θάλασσας!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 2019 η θάλασσα ήταν πιο ζεστή από τότε που υπάρχουν μετρήσεις, εδώ και εξήντα χρόνια! Την τελευταία δεκαετία είχαμε τις δέκα χρονιές με την πιο ζεστή θάλασσα όλων των εποχών και την τελευταία πενταετία τις πέντε! Μεταξύ 1987 και 2019, ο ρυθμός αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας ήταν 450% ταχύτερος από ότι μεταξύ 1955 και 1986.

Η υπερθέρμανση της θάλασσας είναι άμεση συνέπεια της κλιματικής κρίσης, καθώς οι ωκεανοί απορροφούν μεγάλο μέρος της θερμότητας από την ατμόσφαιρα.

Παρόμοιες δραματικές αλλαγές στη θερμοκρασία της θάλασσας, σε βάθος έως και 300 μέτρων, επηρεάζουν τη χλωρίδα και την πανίδα της. Δημιουργούν δε ακραία και ασυνήθη καιρικά φαινόμενα στη στεριά, όπως καύσωνες, πυρκαγιές, ξηρασία και πλημμύρες.

Ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, η θαλάσσια ζωή πιέζεται -πέραν της κλιματικής κρίσης- από την αλιεία, τις εξορύξεις, την αστικοποίηση και τον τουρισμό, τη χρήση σόναρ στη ναυσιπλοΐα και στις πολεμικές ασκήσεις. Μαζί με την κλιματική αλλαγή, διαμορφώνεται έτσι ένα «πολύγωνο θανάτου» της ζωής στη Μεσόγειο.

Μέσα σε δύο γενιές έχει χαθεί τα 40% των θαλασσίων θηλαστικών της Μεσογείου και το 35% των ψαριών της. Το 95% των ειδών ψαριών της Μεσογείου αλιεύονται πέραν της δυνατότητας αναπαραγωγής τους.

Το «Κόμμα για τα Ζώα» είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που επιδιώκουμε Αιγαίο και Μεσόγειο χωρίς αλιεία και εξορύξεις. Παράλληλα, προτείνουμε πολιτικές για βιώσιμο τουρισμό και αστική ανάπτυξη, και για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της φυτοφαγικής μετάβασης.

«Χρειάζεται μαζική πολιτική αφύπνιση και γενναίες αποφάσεις. Μόνο με απελευθέρωση των ζώων, με οικολογικό μετασχηματισμό και φυτοφαγική μετάβαση θα σώσουμε τη θάλασσα, τα ζώα της, τη φύση και τις επόμενες γενιές!», δήλωσε το μέλος της «Πρωτοβουλίας για το Κόμμα για τα Ζώα» Γκιζέλα Μαγκλή (Gizela Magli).

Περισσότερες πληροφορίες: Γκιζέλα Μαγκλή
☎️ 6984.87.19.73
✉️ magligizela@gmail.com

Πηγή : animalpolitics.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το