Olympus Lodge και ιππήλατη άμαξα
Μοιραστείτε το

Η ιππήλατη άμαξα αντικαθιστά τα συνηθισμένα οχήματα μεταφοράς φέρνοντας τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση του και δίνοντας του την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τις αληθινές αξίες της ζωής.

Το σπίτι που κινείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του καραβανιού που συνοδεύει με ποδήλατα,, πατίνια, άλογα και τους συντρόφους του τ’ άλογα Μεμά, Κεραυνό και Χιντάλκο.

Σταθμεύει ανά 15-20 χλμ σε διάφορες τοποθεσίες στο βουνό ή στη θάλασσα, όπου παιδιά και μεγάλοι το συναντούν, ζητούν μια βόλτα αναψυχής, ιππεύοντας ένα άλογο ή την εμπειρία της μετακίνησης με την άμαξα!

Let’s join us !!!


Υπάρχει ένα βουνό “μαγικό” που το επέλεξαν οι Δώδεκα θεοί της ελληνικής μυθολογίας για μόνιμη κατοικία τους. Δεν γνωρίζουμε αν η μαγεία του βουνού ξεκίνησε πριν η μετά την παρουσία των θεών, αυτό που όμως ξέρουμε είναι πώς μέχρι και σήμερα γίνεται αντιληπτή και από τις “έξι αισθήσεις”.

Αυτό το βουνό είναι ο Όλυμπος. Το μεγάλο ολόλαμπρο βουνό, το βουνό που λάμπει, και γέμισε με δέος τα μάτια και την ψυχή των πρώτων ανθρώπων.

Η κορυφή του, το ψηλότερο σημείο της Ελλάδος, αγγίζει τον ουρανό και χαρακτηρίζεται από σπάνια ποικιλομορφία ενώ οι πρόποδές του βουτάνε στο Αιγαίο.

Οι ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες μικροκλίματος, η πολύπλευρη γεωλογική του δομή, οι συνεχείς αλληλουχίες χρωμάτων και οι εναλλαγές στη βλάστηση και στα τοπία προκαλούν θαυμασμό σε κάθε ταξιδιώτη.

Το κάλεσμα της φύσης είναι έντονο, καθώς βρίσκεται σε απερίγραπτη έξαρση, και η αλληλεπίδρασή μαζί της ουσιαστική.

Με βάση αυτή την ουσία, μια παρέα νέων ονειρεύτηκε να διημιουργήσει ένα σπίτι – καταφύγιο ικανό να φιλοξενεί όλους εσάς που αναζητείτε το νέκταρ των θεών…

“Aν θέλεις γιάτρεμα να γιάνουν οι πληγές σου,
Έβγα ψηλά στον Όλυμπο, στον όμορφο τον τόπο
Αντρείοι ‘κει δεν αρρωστούν κι αρρώστοι αντρειώνον

Olympus Lodge


Κοιμάσαι σε ένα από τα πιο όμορφα καταφύγια του Ολύμπου, το Olympus Lodge και ξυπνάς στην καρδιά της Νότιας Πλευράς του βουνού. Και κάπως έτσι είσαι σίγουρος ότι η μέρα θα είναι ανεπανάληπτη…

Από το Olympus Lodge στο χωριό Συκαμινέα, πήραμε το δρόμο για το επόμενο χωριό την Καρυά ( 5′ με το αυτοκίνητο). Ανηφορίζοντας το δρόμο πάνω από το χωριό κατευθυνόμαστε βόρειοανατολικά ακολουθώντας τον χωματόδρομο στα δεξιά που οδηγεί στο ξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας και μετά επιλέγουμε τον αριστερό χωματόδρομο ανηβαίνοντας κι άλλο ψηλά στο βουνό έως ότου η χιονοκάλυψη μας σταματήσει. Ο δρόμος φτάνει έως τα 1700 μ. περίπου χωρίς χιονοκάλυψη.

Ο χωματόδρομος από την Καρυά

Το GPS και ο χάρτης μας βοήθησαν να καταλάβουμε ακριβώς τη θέση μας και το πως θα πρέπει να κινηθούμε με τα πέδιλα.

Το σημείο που αφήσαμε το αυτοκίνητο και η εκκίνηση της ανάβασης

Το σημείο εκκίνησης εξαρτάται από τα χιόνια. Σε μια δεύτερη επίσκεψη πολύ πιθανόν οι συνθήκες να είναι τελείως διαφορετικές και τα χιόνια να ξεκινάν από πολύ πιο χαμηλά αλλάζοντας εντελώς το σημείο εκκίνησης και φυσικά τη διάρκεια της ανάβασης ή τη δυσκολία.

Η διαδρομή της ανάβασης

Πηγή : elysiumrides.com

Δείτε φωτογραφίες και απολαύστε …

🤠 Η ιππήλατη άμαξα αντικαθιστά τα συνηθισμένα οχήματα μεταφοράς φέρνοντας τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση του και…

Gepostet von Ifi Angelique am Montag, 24. August 2020


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το