Δελτίο Τύπου για τον SARS-COV-2 σχετικά με τα ζώα και τα τρόφιμα
Μοιραστείτε το

«Στην κτηνιατρική γνωρίζουμε αρκετά καλά τους κορωνοϊούς. Ο σκύλος, η γάτα, τα χοιρινά, εμφανίζουν κάποιες ασθένειες που οφείλονται σε κορωνοϊούς, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν που έχει “χτυπήσει” τώρα τους ανθρώπους», τόνισε η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδος, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS.

«Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μέχρι σήμερα, με τα σημερινά δεδομένα, δεν έχει διαπιστωθεί ότι τα ζώα, και δη τα κατοικίδια, μολύνονται από τον συγκεκριμένο κορωνοϊό. Δεν αποτελούν δεξαμενή επιβίωσης του ιού, και δεν νοσούν από αυτόν», επεσήμανε η ίδια.

Τέλος, αναφερόμενη στο περιστατικό με τον σκύλο, στη μύτη του οποίου ανιχνεύτηκε ο κορωνοϊός, με την ιδιοκτήτριά του να νοσεί, η κ. Τραχήλη σημείωσε ότι «το σκυλάκι ήταν υπέργηρο και δεν γνωρίζουμε το παθολογικό του υπόβαθρο. Ωστόσο, πάρθηκε δείγμα από το σκυλάκι που μπήκε σε καραντίνα, και τα δείγματά του είναι μηδενικά».

Πηγή : megatv.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το