Μοιραστείτε το

ΔΕΛΤΙΟ ΠΦΠΟ ΓΙΑ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

‘Ένα έγκλημα εις βάρος των ζώων.

Πυκνά τα γεγονότα σε βάρος των ζώων το διάστημα αυτό σε όλη τη χώρα με κορυφαία αυτή τη στιγμή τα συμβάντα στο παράνομο κυνοκομείο στο Δήμο Λαυρίου και τις εγκλωβισμένες -κτισμένες γάτες στο κτίριο Βανκούβερ.
Και τα δύο αναδεικνύουν την γάγγραινα που κάθε μέρα σαπίζει και πιο πολύ και που αφορά την διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων από τους Δήμους και από μερίδα δήθεν “φιλόζωων”.

Και οι δυο αυτές κατηγορίες καθημερινά στα κυνοκομεια τους κάτεργα κακοποιούν και βασανίζουν τα ζώα χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός αρμοδίου ψηλά ή χαμηλά.

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Για τις εγκλωβισμένες γάτες η ευθύνη βαρύνει όλους αυτούς που αγνόησαν από την πρώτη μέρα το γεγονός, ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονταν ζωντανά πλάσματα, και έδωσαν εντολές ή εκτέλεσαν εντολές να “κτιστεί” το κτίριο άρον άρον προκειμένου να διαλύσουν την κατάληψή του και να πάρουν εύσημα. Ακόμη παραμένουν “κτισμένες”, αν ζουν φυσικά, μέσα στο κτίριο με την αστυνομία να μην επιχειρεί τον απεγκλωβισμο τους παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας. Μάλλον θα πρέπει να ζητήσουν και τη συνδρομή του στρατού για να απεγκλωβίσουν 2 γάτες!

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια που με την ανοχή του και την βόλεψή του λειτουργούσε παράνομο κυνοκομειο, όπου σκύλοι κλεισμένοι σε κλουβιά συμβίωναν με ποντικούς, μέσα σε κόπρανα, αστείρωτα, ατσιπάριστα σε συνθήκες απίστευτης κακοποίησής τους.
Και ξαφνικά, άγνωστο σε μας γιατί, ο Δήμος αποφάσισε να επιβάλει την τάξη και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν παντού είδαμε σκηνές πρωτοφανούς βίας κατά των ζώων.

Ζητάμε από την κα Εισαγγελέα Προστασίας των Ζώων να επιληφθεί του θέματος ποινικά με στοιχεία από το διαδίκτυο που βρίθει δημοσιευμάτων και βίντεο για το όλο θέμα ενώ όλα αυτά παραπέμπουν σε βαριά κακοποίηση ζώων.

Όμως είχαμε δυστυχώς την ευκαιρία να δούμε την αθλιότητα του χώρου αυτού που υπόψη διαχειριζόταν ¨φιλόζωη”. Αναρωτιόμαστε τι σχέση μπορεί να έχει η φιλοζωία με έγκλειστα μόνιμα ζώα σε κλουβιά, με αρουραίους και περιττώματα, χωρίς στείρωση, χωρίς σήμανση και καταγραφή πλην ελαχίστων.

Ζητάμε από την κα Εισαγγελέα επίσης να διενεργήσει τα νόμιμα για τις ευθύνες των διαχειριστών που δηλώνουν “φιλόζωοι ” και στελέχη ομοσπονδίας φιλοζωικής!

Αν στελέχη φιλοζωικής ομοσπονδίας, όπως διατείνονται δημόσια, διέπονται από τέτοιες απόψεις για τα ζώα και τα διατηρούν σε τέτοιες ‘αθλιες συνθήκες τότε η” φιλοζωία “τους ασθενεί βαριά.

Η πρόταση της ΠΦΠΟ για τον χώρο αυτό είναι η παρακάτω:

  1. Κανένα ζώο ασυλοποιημένο -με ποιο δικαίωμα άραγε ασυλοποιούν τα ζώα ;- γέρικα, κουτάβια ή άρρωστα δεν θα πρέπει να βγουν στο δρόμο ή όπου αλλού
  2. καταμέτρηση όλων των ζώων, σήμανση και καταγραφή αυτών στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ.
  3. Κανένα απολύτως νέο ζώο δεν θα πρέπει να μπει στο κολαστήριο αυτό.
  4. Στείρωση. εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, θεραπεία όλων των ζώων βεβαίως με έξοδα του Δήμου.
  5. Με ευθύνη του Δήμου αλλαγή τώρα των συνθηκών που ζουν τα ζώα, καθαριότητα καθημερινή και απολύμανση του χώρου.
  6. Πλήρης προστασία των ζώων από τον χειμώνα που έρχεται.
  7. Μέσα σε ένα χρόνο το αργότερο να έχει κλείσει ο παράνομος και άθλιος αυτός χώρος με τα ζώα να έχουν δοθεί για φιλοξενία και υιοθεσία σε συνεργασία του Δήμου με την υγιή φιλοζωική κοινότητα.
  8. Πλήρης και καθημερινή εποπτεία του Δήμου στο χώρο σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το