Πρέβεζα: Έσωσε τα κορακοειδή η καταγγελία φιλόζωων στο Δασαρχείο
Μοιραστείτε το

Έσωσε τα κορακοειδή η καταγγελία φιλόζωων στο Δασαρχείο Πρέβεζας μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου που καλούσε τα μέλη του σε συμμετοχή ομαδικού κυνηγιού κορακοειδών για την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Η Πέλα Καλογήρου, Πρόεδρος του φιλοζωικού Σωματείου «Παρέμβαση Για Τα Ζώα» σε αναφορά της για το συγκεκριμένο θέμα στο διαδίκτυο ανέφερε τα εξής:

«Ο Κυνηγετικός σύλλογος προσκαλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο κυνήγι κορακοειδών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020. Ώρα συνάντησης 6:45 στο πρατήριο στο Ζέφυρο. Τα φυσίγγια θα διατεθούν δωρεάν από τον κυνηγετικό σύλλογο Πρέβεζας.

Αυτή είναι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ πρόσκληση των “καλών διαχειριστών” της φύσης. Βρήκαν νέο “αποδιοπομπαίο τράγο”, οι “διαχειριστές” για να εκτονώσουν την “φυσιολατρία” τους εξοντώνοντας τούτη τη φορά τα κορακοειδή. Αλήθεια, πάνω σε ποια μελέτη καταμέτρησης στηρίζονται κι επικηρύσσουν τα κορακοειδή; Κι επιτέλους ποιοι νομίζουν ότι είναι; Δίνουν ραντεβού μάλιστα σε παρατηρητήριο στις παρυφές του Αμβρακικού σε μια περίοδο που ξεκινά το ζευγάρωμα και βρίσκεται σε εξέλιξη η μετανάστευση των πτηνών. Επιπλέον αν σε αυτή την άθλια πρόσκληση ανταποκριθούν τελικά τα μέλη τους μιλάμε κυριολεκτικά για πόλεμο και επικίνδυνη όχληση για να μην μιλήσουμε για την επιβάρυνση από τον μόλυβδο των φυσιγγίων που θέλουν να ξεφορτωθούν.

Ας διαμαρτυρηθούμε λοιπόν όσοι έχουμε σώας τας φρένας σήμερα κιόλας στο Δασαρχείο Πρέβεζας με ένα τηλέφωνο. Αυτή η παραλογία πρέπει να σταματήσει όποιο κι αν είναι το περιτύλιγμα» τόνισε η κα Καλογήρου.

Το Δασαρχείο Πρέβεζας ανταποκρίθηκε θετικά και κάλεσε τον Κυνηγετικό Σύλλογο να πάρει πίσω την πρόσκληση και να ακυρώσει το κυνήγι κορακοειδών.

Η Πέλα Καλογήρου αναφέρει χαρακτηριστικά για την συγκεκριμένη εξέλιξη:

«Καταφέραμε λοιπόν το αυτονόητο. Η Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας ζητά την ακύρωση της ομαδικής κυνηγετικής (ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ) εξόρμησης της Κυριακής 23/2/2020.

Και παραθέτει το εξής απόσπασμα από το Δασαρχείο.

…Άμεσα λοιπόν να την ανακαλέσετε, ακυρώνοντάς την και κατεβάζοντάς την από τα διάφορα sites στα οποία είναι αναρτημένη, γιατί δημιούργησε σύγχυση, αναστάτωση και θόρυβο και δεν συνάδει µε τα κυνηγετικά λελογισμένα ειωθότα. Θα παρακαλούσαμε από εδώ και στο εξής να αποφεύγετε τέτοιου είδους περιστατικά και να τηρείτε τη δασική νομοθεσία…».

Πηγή : topikifoni.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το