Μοιραστείτε το

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, κατέθεσε σήμερα εκ νέου επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη.

Στην επιστολή μας αυτή επισημαίνουμε για πολλοστή φορά την ανάγκη ενσωμάτωσης της κοινοτικής νομοθεσίας όσον αφορά την σήμανση και καταγραφή των ιπποειδών, την κατηγοριοποίηση τους όχι μόνο ως ζώα παραγωγής, την ανάγκη δημιουργίας θεσμικού πλαισίου και ομάδας εμπειρογνωμόνων κτηνιάτρων όσων αφορά την τήρηση κανόνων ευζωίας. Προτάσεις για όλα τα παραπάνω έχουν ήδη κατατεθεί και αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να τις καταθέσουμε ξανά.

Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα του 2020 δεν γνωρίζουμε που και πως ζουν τα ιπποειδή, πως πεθαίνουν, αν σφάζονται και πως εξαφανίζονται όταν πλέον δεν είναι χρήσιμα. Η αλληλεγγύη στους εμπόρους και κακοποιητές θα φροντίσουμε να σταματήσει.

Επίσης, κατετέθη νέο αίτημα συνάντησης αφού από τις 22 Ιουλίου εκκρεμεί το πρώτο αίτημα να συναντηθούν οι εκπρόσωποι του σωματείου μας με τον Υπουργό.

Πηγή : ippothesis.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το