Μοιραστείτε το
Θλίβομαι πραγματικά για την παντελή έλλειψη παιδείας που υπάρχει γύρω από τα θέματα των ζώων όχι μόνο σε μαθητές αλλά και σε γονείς.
Προβληματίζομαι για την έκταση που έχει πάρει ένα θέμα που αφορά αδέσποτες ταλαιπωρημένες ψυχές. Αμυχές και μώλωπες χαρακτηρίζονται ως επίθεση σκύλου.
Έχει βγει το πόρισμα (από ποιον δεν ξέρω, όχι πάντως από ειδικούς, γιατί οι ειδικοί δεν συμφωνούν) ότι φοβικά και ταλαιπωρημένα ζώα που βρίσκονται διαρκώς σε άμυνα…. είναι επιθετικά!!!
Ζώα που ζουν στο βουνό, εκεί όπου σαν κουτάβια εγκαταλείφθηκαν από το ανθρώπινο είδος, τα κατάφεραν και επιβίωσαν με την βοήθεια κάποιων φιλόζωων, έχουν δημιουργήσει την δική τους οικογένεια αναγκαστικά κατεβαίνουν στην πόλη σε αναζήτηση τροφής. Και εμείς τα “καλωσορίζουμε” με τον καλύτερο τρόπο.
Ίσως με μια λιχουδίτσα στο χέρι εσύ νεαρέ που μιλάς για επίθεση να είχες γίνει ο καλύτερος φίλος του.
Σαν Δήμος λοιπόν (γιατί έχουμε υποχρέωση), ζήτησα την βοήθεια εθελοντών, ανθρώπων που τα αγαπάνε, τα προσέχουν και τα ταΐζουν, να βοηθήσουν να τα πιάσουμε και να ακολουθήσουν την διαδικασία που προβλέπεται από τον Νόμο. Στείρωση, εμβολιασμός, σήμανση με ηλεκτρονική ταυτότητα και επανένταξη.
Τα ζώα θα επανενταχθούν στο σημείο από όπου θα περισυλλεχθούν.
Καλό για όλους θα ήταν να μάθετε να συμβιώνετε.

Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το