Μοιραστείτε το

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ (Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης) έχει να διαχειριστεί εκατοντάδες –αν όχι χιλιάδες- αιτήματα για εμβολιασμούς, περιθάλψεις κλπ. αδέσποτων. Θα σας δώσω τη δική μου εμπειρία στα 3,5 χρόνια επαφής μαζί του και θα ήθελα πολύ και τη δική σας, ώστε να δούμε την πορεία του Συνδέσμου και πώς μπορούμε να πιέσουμε ώστε να γίνει πιο αποδοτικός.

Από τον Απρίλιο του 2015 φροντίζω 5 αδέσποτα ζώα σε περιοχή του Δήμου Θέρμης. Από εκείνη τη χρονιά ξεκινήσαμε συνεργασία και έρχονταν και τα εμβολίαζαν κάθε χρόνο στο χωριό μου (στειρώνοντας και τα δύο θηλυκά). Φέτος τους έστειλα στις 6 Ιουνίου με μέιλ αίτημα για εμβολιασμό και ακόμα περιμένω να έρθουν. Μου τηλεφώνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου λέγοντας πως θα έρθουν πολύ σύντομα, αλλά ακόμη τίποτα. Στις 16 Σεπτεμβρίου έστειλα φωτογραφίες άρρωστου φρεσκοπαρατημένου σκύλου ζητώντας να τον περιθάλψουν και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Μερικά ακόμη δεδομένα:

  1. Το τηλεφωνικό τους κέντρο σχεδόν μονίμως είναι μη διαθέσιμο (πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 15-30 λεπτά για να τους μιλήσεις, εάν τα καταφέρεις).
  2. Στα μέιλ δεν απαντάνε ποτέ.
  3. Η ιστοσελίδα τους www.syppazath.gr έχει να ανανεωθεί από το 2014.
  4. Η αντίστοιχη σελίδα του FB έχει να ανανεωθεί από το Φεβρουάριο του 2017.
  5. Δεν έχω διαβάσει ποτέ καμία απολογιστική έκθεση τους σχετικά με το πόσα σκυλιά στείρωσαν, εμβολίασαν, περιέθαλψαν κλπ.
  6. Φέτος μου είπαν (ενόψει του υποτιθέμενου επικείμενου εμβολιασμού των σκυλιών) ότι δεν θα τα εμβολιάσουν επιτόπου στο χώρο όπου ζουν, αλλά: θα τα πάρουν δυο-δυο θα τα πάνε στον κτηνίατρο για εμβολιασμό και θα τα φέρουν πάλι πίσω. Σε τι αποσκοπεί αυτή η αλλαγή διαδικασίας εμβολιασμού; Δεν είναι πιο φτηνό να τα εμβολιάζουν επιτόπου, μη ξοδεύοντας βενζίνες για το πήγαινε-έλα και εργατοώρες, κατά τις οποίες θα βοηθούσαν άλλα σκυλιά;
  7. Έχω διαβάσει ότι επιδοτούνται με 120.000ε ετησίως. Οφείλουν να ενημερώνουν για το πώς ξοδεύονται αυτά τα λεφτά.

Συμπερασματικά:

Μιλάμε για έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος έχει κάκιστο τηλεφωνικό κέντρο, δεν απαντά ποτέ στα μέιλ, επιτελεί –το όποιο- έργο του με απίστευτες καθυστερήσεις και δεν προβαίνει σε καμία απολογιστική έκθεση πεπραγμένων, ούτε έστω μία συνέντευξη τύπου.

Θα μπορούσαν τα φιλοζωϊκά σωματεία –αλλά κι εμείς οι μεμονωμένοι φιλόζωοι- να πιέσουμε τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ για περισσότερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια; Στο κάτω κάτω πρόκειται για τους τετράποδους φίλους μας και μάλιστα τους πιο ευάλωτους από αυτούς (αδεσποτάκια).

Θα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τις απόψεις/προτάσεις σας.

Σας ευχαριστώ.

Δάνος Δανιηλίδης

Υστ. Να σας ενημερώσω πως ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ μετακόμισε στη Γεννηματά 21 (από την Κυζίκου 39-Παπαδιαμάντη που ήταν), πάντοτε στην Καλαμαριά.


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το