Λύσεις για την μείωση των αδέσποτων ζώων πρότεινε ο Γιώργος Μαυρίδης
Μοιραστείτε το

Γιαννιτσά: Λύσεις για την μείωση των αδέσποτων ζώων πρότεινε ο Γιώργος Μαυρίδης

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

Τις προτάσεις του και τις εμπειρίες του με τα ζώα μετέφερε στους πολίτες των Γιαννιτσών ο γνωστός παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Δημαρχείο της πόλης από τον Φιλοζωικό Σωματείο Πέλλας «Αγάπη για τα ζώα», η αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου γέμισε από πλήθος κόσμου που βρέθηκαν εκεί ώστε να ακούσουν πως μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα με το ζήτημα των αδέσποτων.

Ο γνωστός παρουσιαστής έδωσε ιδέες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως την δημιουργία κυνοτροφείου με την επίβλεψη εργαζομένων του Δήμου οι οποίοι ανήκουν στα χαμηλά οικονομικά στρώματα, έτσι ώστε να λυθούν ταυτόχρονα δύο ζητήματα.

Επιπλέον, ανέφερε και τις προσπάθειες που κάνει, χτυπώντας τις πόρτες Υπουργών, ακόμα και του Πρωθυπουργού, ώστε να γίνουν αυστηρότεροι και να τηρούνται οι νόμοι περί κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώου, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα. Όπως τόνισε έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει πολλάκις με Υφυπουργό Παιδείας, καθώς η ίδια του έδωσε το τηλέφωνο της, όμως δεν πήρε καμία απάντηση.

Τόνισε δε, την σπουδαιότητα της παιδείας και το ποσό σημαντικό είναι από μικρή ηλικία τα παιδιά να μάθουν να συνυπάρχουν με τα ζώα και όχι να τα κακομεταχειρίζονται ή να τα φοβούνται.

Αξίζει να σημειωθεί πως “εύσημα” έδωσε και στον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο που βρέθηκε και παρακολούθησε την εκδήλωση, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθυμία του να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις.

Φυσικά ο κύριος Μαυρίδης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις αγαπημένες του σκυλίτσες Μολυ και Τσίχλα και στο πως τις απέκτησε. Η Μολυ πάντως η έκλεψε ένα χάδι σχεδόν από όλους τους παρευρισκόμενους καθώς αρκετή ώρα γύριζε μέσα στην αίθουσα.

Στο πάνελ της εκδήλωσης βρέθηκαν επίσης ο δικηγόρος Θεοχάρης Αγγελίδης, η ψυχολόγος Άννα Νανούδη και ο κτηνίατρος Θάνος Τζιρίνης οι οποίοι αναφέρθηκαν αντίστοιχα στα νομικά πλαίσια περί κακοποίησης, στην επιρροή των κατοικιδίων στους ανθρώπους και στα περιστατικά που καλούνται να αναλάβουν καθημερινά οι κτηνίατροι.

Μικρό χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης. Στον λόγο του σημείωσε ότι «ως δήμος και ως κοινωνία οφείλουμε να ταιριάξουμε όλες αυτές τις στάσεις», αναφερόμενος σε αυτούς που διαμαρτύρονται στην παρουσία των αδέσποτων ζώων. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την δημιουργία ενός ακόμα φιλοζωικού σωματείου στα Γιαννιτσά καθώς «αυτό δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού μας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα ζώα».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε και η Πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Βάσω Ευαγγελίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αυτό το σωματείο ήρθε για να μείνει και έχει ως σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των αδέσποτων. Όπως δήλωσε, σιτίζουν και περιθάλπτουν ζωάκια «όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι αντοχές μας», φυσικά αφιλοκερδώς.

Στο τέλος της εκδήλωσης, πολλοί από τους παρευρισκόμενους θέλησαν να βγάλουν και μία αναμνηστική selfie με τον αγαπητό παρουσιαστή, ο οποίος φυσικά δεν αρνήθηκε.

Πηγή : pellamou.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το