SOS Βέρμιο
Μοιραστείτε το

ΦΡΙΚΗ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του ΒΕΡΜΙΟΥ

Την στιγμή που όλοι βάζουμε πλάτη και εξαντλούμε τα όρια υπομονής μας με αυτά που συμβαίνουν στις ζωές μας κάποιοι είναι ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ και βιάζονται να τελειώσουν τις δουλειές τους στις πλάτες μας.

Αφελώς θελήσαμε να πιστέψουμε πως η κατάσταση με την πανδημία του Κοροναϊού θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και δεν θα ξανασχοληθούμε με το θέμα. Αποδεικνύεται γι ακόμη μια φορά πως ο «λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» με το «κεφάλαιο» σε ρόλο «επενδυτή – σωτήρα» να αναδεικνύει γι΄ ακόμη μια φορά πως δεν λογίζει τίποτε μπρος στο συμφέρον και το χρήμα.

Η ανταγωνιστική διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπρασίας στις 2 Απρίλη, της ΡΑΕ, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ βρήκε και ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΕΡΜΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ. Από τα 5 (συνολικά) μεγάλα έργα που «πέρασαν» την διαδικασία ένα (μόνο) ήταν ΑΙΟΛΙΚΟ και αφορά 153 Μεγαβάτ της «ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ Α.Ε» με χρηματοδότηση του Αμερικανικού fund Quantum Energy Partners (!!!) με το οποίο βρίσκεται σε συνεργασία και για τα πάρκο των 135 Μεγαβάτ που είχε «περάσει» στην ίδια περιοχή στον προηγούμενο διαγωνισμό του Δεκεμβρίου.

Με απλά λόγια η «ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ» κουμπώνει και τις τελευταίες άδειες του «ΦΑΡΑΟΝΙΚΟΥ» έργου στο ΒΕΡΜΙΟκαι είναι έτοιμη να το ισοπεδώσει. Η έκταση που καταλαμβάνει το έργο στο σύνολο του είναι ΑΧΑΝΗΣ. Μετά την επέκταση του Δεκεμβρίου στις κορυφές «ΠΥΡΓΟΣ», «ΜΑΓΟΥΛΑ» «ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ», «ΚΡΥΟΝΕΡΙ», «ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ»(σε συνέχεια της ήδη υφιστάμενης εγκατάστασης στο ΒΕΡΜΙΟ) έρχεται τώρα να αγκαλιάσει και την ΒΔ περίμετρο στις κορυφές «ΓΚΙΩΝΑ»,«ΜΠΟΥΡΙΚΑ»,«ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ»ανεβαίνοντας ως την κορυφή «ΣΠΑΝΟΣ» που γειτονεύει με την γνωστή μας «Γραμμένη Πέτρα» δίπλα στην «Μαύρη Πέτρα. Εγκαθίστανται στον «σβερκο» των μεγάλων κορυφών του Βερμίου και (λογικά) περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες για τις (επίσης) ενεργές άδειες «ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ» «ΧΑΤΖΗΔΕΝΑΣ» «ΤΡΟΥΛΛΟΣ».

Με το ΥΠΕΝ την επομένη της διαδικασίας να καυχιέται για τις όλο και πιο ανταγωνιστικές τιμές για τα έργα ΑΠΕ απλά επιβεβαιώνεται πως την στιγμή που σε όλες τις χώρες του βορρά οι επενδύσεις σε ΑΙΟΛΙΚΑ μηδενίζουν στην χώρα μας όχι απλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται αλλά αντίθετα κορυφώνεται. Έχουμε άλλωστε πάμπολλες φορές αναδείξει πως αποτελούμε την «χωματερή» αιολικών του Βορρά.

Περιμένουμε λοιπόν ΓΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να δούμε κατά πόσο οι αιρετοί μας άρχοντες την στιγμή που βάζουν απαγορευτικές κορδέλες σε παγκάκια και πάρκα επικαλούμενοι την «ατομική ευθύνη», θα υψώσουν ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΙΧΟΣ μπρος στο τερατούργημα αυτό αποτελώντας το τελευταίο ανάχωμα – ελπίδα των… κοινών θνητών που αγωνιούμε πια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ για τις ζωές μας.Την στιγμή που ακόμα περιμένουμε απαντήσειςγια τα γεγονότα-νέα δεδομένα του πλειστηριασμού του Δεκεμβρίου και φυσικά για το σε ποιο στάδιο επιτέλους είναι η περίφημη εκτέλεση της εντολής του ΔΣ του Νοέμβρη του 19 για προσφυγή κατά της άδειας ηλεκτροπαραγωγής της ΤΕΡΝΑ στον «ΤΡΟΥΛΛΟ».

Πηγή : foninaousis.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το