Αυστηρότερο πλαίσιο για όσους κακοποιούν ζώα από το FBI
Μοιραστείτε το

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που κακοποιούν ζώα ασκούν αργότερα βία και κατά ανθρώπων

13/01/2016

Προτεραιότα αποτελεί πλέον για το FBI η παρακολούθηση ατόμων που κακοποιούν ζώα, με τις πράξεις αυτές να εντάσσονται πλέον στα εγκλήματα Α’ κατηγορίας, μαζί με πράξεις όπως η ανθρωποκτονία και ο εμπρησμός

Η νέα πρόβλεψη διακρίνει ανάμεσα σε κακοποίηση από αμέλεια, κακοποίηση και βασανισμό από πρόθεση, ορανωμένη κακοποίηση (όπως κυνομαχίες και κοκορομαχίες) και σεξουαλική κακοποίηση ζώων.

Το FBI έχει ορίσει την κακοποίηση των ζώων ως «κάθε ενέργεια που γίνεται με πρόθεση, γνώση ή αμέλεια και έχει ως στόχο να κακομεταχειριστεί ή να σκοτώσει ένα ζώο χωρίς νόμιμη αιτία, όπως τα βασανιστήρια, ο ακρωτηριασμός, η δηλητηρίαση ή η εγκατάλειψη».

Η νέα πρόβλεψη δεν αποτελεί για το FBI μέσο αποκλειστικά για την προστασία των ζώων, αλλά και μέσο για τη γενικότερη πάταξη των εγκλημάτων κατά ανθρώπων, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι οι δύο μορφές εγκληματικότητας συνδέονται, με τα άτομα που κακοποιούν ζώα να ασκούν αργότερα βία κατά ανθρώπων.

Αυτό είναι σαφές και από το γεγονός ότι ο νέος νόμος, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, δεν επιφέρει αλλαγές στη νομοθεσία για δίωξη των κακοποιών ζώων, παρά μόνο αλλαγές σχετικά με την παρακολούθηση και καταγραφή της κακοποίησης των ζώων.

Πηγή : lawspot.gr

Το FBI παρακολουθείτην κακοποίηση των ζώων ακριβώς όπως τις ανθρωποκτονίες, τοθς εμπρησμόύς και τις επιθέσεις.

Γιατί αν κακοποίησετε ζώα, υπάρχει η πιθανότητα να κακοποίησετε και ανθρώπους.

Το FBI είναι πιο σοβαρό από ποτέ για την παρακολούθηση όσων κακοποιούν αθώα ζώα.

Για πρώτη φορά φέτος, το FBI θα συλλέξει στοιχεία για τα εγκλήματα που αφορούν τη σκληρότητα στα ζώα μέσω του Εθνικού Συστήματος Αναφοράς βάσει Συμβάντων (NIBRS). Με αυτό τον τρόπο, το γραφείο έχει κατηγοριοποιήσει τη σκληρότητα των ζώων ως κακούργημα της Ομάδας Α, όπως και την ανθρωποκτονία, τον εμπρησμό και την επίθεση.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα έχουν τέσσερις υποομάδες για να επιλέξουν από την αναφορά κακοποίησης ζώων στο FBI: απλή/βαριά παραμέληση, σκόπιμη κατάχρηση και βασανιστήρια, οργανωμένη κακοποίηση (όπως dogfighting και cockfighting) και σεξουαλική κακοποίηση των ζώων.

Υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις ότι η [κακοποίηση ζώων] συνδέεται με εγκλήματα κατά των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων εγκλημάτων και της ενδοοικογενειακής βίας.
— Mary Lou Randour

Το FBI έχει ορίσει τη σκληρότητα των ζώων ως “Ηθελημένα, με συνείδηση ​​ή απερίσκεπτη ανάληψη δράσης που κακομεταχειρίζεται ή σκοτώνει οποιοδήποτε ζώο χωρίς καμιά αιτία, όπως βασανιστήρια, ακρωτηριασμοί, δηλητηρίαση ή εγκατάλειψη”.

Η πολιτική, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2016, προετοιμαζότανε εδώ και χρόνια, με τον συνήγορο της ευημερίας των ζώων Mary Lou Randour, η οποία έπεισε το FBI το 2014 ότι η παρακολούθηση της κακοποίηση ςτων ζώων ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια.

“Αυτά είναι πλάσματα που υποφέρουν και γνωρίζουμε την ικανότητά τους να υποφέρουν”, δήλωσε η Randour στην Washington Post νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Στις περισσότερες κοινωνίες αναγνωρίζεται ότι τα πλάσματα που εξαρτώνται από τους άλλους, είτε οι ηλικιωμένοι είτε τα παιδιά ή τα ζώα, πρέπει να προστατευθούν».

Όχι μόνο η νέα πολιτική είναι μια στροφή προς τη μεταχείριση των ζώων πιο ανθρώπινα, αλλά θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την επιβολή του νόμου και να χτυπήσει το ανθρώπινο έγκλημα. Όπως επισημαίνει ένα podcast του FBI από το 2015, πολλοί εγκληματίες κακοποιούν τα ζώα προτού κακοποιήσουν ανθρώπους.

“Υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις ότι η [κακοποίηση ζώων] συνδέεται με εγκλήματα κατά των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων εγκλημάτων και της ενδοοικογενειακής βίας”, πρόσθεσε η Randour. “Δεν πρόκειται για την προστασία ανθρώπων ή ζώων, είναι η προστασία και των δύο”.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η μετατόπιση αφορά περισσότερο την παρακολούθηση της κακοποίησης των ζώων από ό, τι αφορά τη δίωξη των κακοποιών κατά των ζώων. Ενώ κάποιες ιδιαίτερα εξευτελιστικές εγκληματικές πράξεις – όπως αυτές που διαπράττονται από το αστέρι του NFL Michael Vick – φτάνουν στο ομοσπονδιακό σύστημα, οι νόμοι που χρησιμοποιούνται για την κακοποίηση δεν επηρεάζονται από αυτήν την τελευταία μετατόπιση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή δεν θα βοηθήσει. Όπως επισήμανε το Humane Society του United States CEO Wayne Pacelle το 2014, τα δεδομένα που συλλέχθηκαν θα προσφέρουν «ένα πραγματικό κίνητρο για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην [κακοποίηση των ζώων]» και θα επιτρέψει στις εν λόγω υπηρεσίες να αποκτούν πιο εύκολα “ανθρώπους και οικονομικούς πόρους για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων, να χειριστούν αυτές τις υποθέσεις και να αναπτυχτούν ανάλογα. ”

Πηγή : huffingtonpost.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το