Τραπεζοκαθίσματα: Διασκέδαση ή κίνδυνος στη Θεσσαλονίκη;
Μοιραστείτε το

Τα τραπεζοκαθίσματα και η έκταση τους, είναι ένα καθημερινό πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.

Ρεπορτάζ: Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Μαγαζιά καταλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρους κεντρικούς πεζόδρομους ή «καβαλάνε» πεζοδρόμια, αναγκάζοντας τους πεζούς να κινούνται από τον δρόμο φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με τον κίνδυνο καθημερινά.

Πριν από λίγες μέρες, ένας κάτοικος του κέντρου, ο Άκης Λαζάρου, αναγκάστηκε να μετακινήσει σόμπα αερίου για να βοηθήσει την μητέρα του να μπει στο σπίτι της όπως αποκάλυψε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook, εκφράζοντας παράπονα πολλών συμπολιτών μας.

«Αυτή τη στιγμή ο δήμος παρανομεί» δήλωσε ο κ. Λαζάρου στο thesstoday με αφορμή το περιστατικό, ενώ συμπλήρωσε πως «αν συμβεί το μοιραίο θα θρηνήσουμε θύματα», αναφερόμενος σε κατάσταση ανάγκης που μπορεί να συμβεί.

«Σαφώς και δε γίνεται να μη καθόμαστε έξω. Αλλά ας καθόμαστε χωρίς να κινδυνεύει ένας συνάνθρωπος μας» τόνισε.

«Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της λάθους διακυβέρνησης του δήμου επί 8ετίας. Υπήρχε από παλιά και τα τελευταία χρόνια διογκώθηκε» υπογράμμισε ο Άκης Λαζάρου, λέγοντας ότι πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη.

«Στις 25/11 στείλαμε στον Πρόεδρου του ΔΣ του δήμου Θεσσαλονίκης επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία μοίρασε και στους 49 δημοτικούς συμβούλους. Ειλικρινά μας έκανε εντύπωση ότι ούτε ένας δεν ευαισθητοποιήθηκε να ρωτήσει ‘τι γίνεται;’. Είναι θλιβερό» επισήμανε ο κ. Λαζάρου. «Αν ήταν συγγενής κάποιου από αυτούς στην περιοχή, θα έδιναν την άδεια για τραπεζοκαθίσματα;» αναρωτήθηκε, για να απαντήσει ότι «δεν θα την έδιναν. Είμαι σίγουρος».

Στην ερώτηση του thessetoday, για το αν ο Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο Μιχάλης Κούπκας, αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, που έκανε tag στην ανάρτησή του του απάντησαν, ο Άκης Λαζάρου απάντησε πως ουδείς επικοινώνησε ή σχολίασε.

Δείτε φωτογραφίες από κεντρικούς πεζόδρομους της Θεσσαλονίκης:

Πηγή : thesstoday.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το