Η «Αλκυονίδα» έφερε μαύρα… σύννεφα στη συνεργασία τριών δήμων
Μοιραστείτε το

Την παραίτηση της, στη διάθεση των δημάρχων Δέλτα, Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας που σύστησαν τον διαδημοτικό φορέα για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων, θέτει η πρόεδρος του Ε. Μπαλογιάννη

Σε μια κίνηση-ματ, που επί της ουσίας θέτει τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη, προ των ευθυνών του, προχώρησε η πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Σ του Διαδημοτικού Συνδέσμου ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη Μέριμνα των Αδέσποτων Ζώων «Η Αλκυονίδα», Ελένη Μπαλογιάννη.

Η τελευταία, παρ’ ότι συμμετέχει στην «Αλκυονίδα» ως εκπρόσωπος του δήμου Δέλτα, έπειτα από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την πλευρά του κ. Ιωαννίδη, αποφάσισε να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση των δημάρχων των τριών δήμων που σύστησαν τον διαδημοτικό φορέα για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων.

«Θέτω στη διάθεσή σας τη δική μου παραίτηση από τη θέση της προέδρου της ‘Αλκυονίδας’, εάν κρίνετε ότι αυτό θα διευκόλυνε τη μελλοντική λειτουργία του Συνδέσμου», σημειώνει η κ. Μπαλογιάννη σε σχετική επιστολή της προς τους δημάρχους Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη, Χαλκηδόνας Σταύρο Αναγνωστόπουλο και Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη.

Η κυρία Μπαλογιάννη, εξάλλου, επιχειρώντας έναν μίνι απολογισμό του πρώτου μήνα της θητείας της στην προεδρία της «Αλκυονίδας», υπογραμμίζει ότι ήδη έχει υποδειχθεί ο χώρος όπου μπορεί να δημιουργηθεί το καταφύγιο αδεσπότων, ενώ προετοιμάζεται και πλήρης φάκελος για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης του εγχειρήματος από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών.

Το παρασκήνιο

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή της κ. Μπαλογιάννη στην προεδρία του φορέα, πυροδότησε κόντρα μεταξύ των δήμων Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Δέλτα, που είχε ως αποτέλεσμα o τελευταίος να αποχωρήσει από τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη Μέριμνα των Αδέσποτων Ζώων. Μάλιστα ο δήμαρχος Δέλτα κ. Ιωαννίδης αποχώρησε και από την προχθεσινή συνεδρίαση των εμπλεκόμενων δήμων (Ωραιοκάστρου , Χαλκηδόνας, Δέλτα) όταν αποφασίστηκε να οριστεί πρόεδρος η Ελένη Μπαλογιάννη, άμισθη σύμβουλος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, με πέντε ψήφους από τα συνολικά εννιά μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των τριών δημάρχων είχε γίνει συμφωνία για το πρόσωπο που θα οριζόταν πρόεδρος του φορέα, ωστόσο την τελευταία στιγμή ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έφερε αντίρρηση, προτείνοντας την κ. Μπαλογιάννη. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο έριξε λάδι στη φωτιά, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Δέλτα, κ. Ιωαννίδης να αποφασίσει να αποχωρήσει, σχεδιάζοντας να προχωρήσει μόνος του στη δημιουργία Δημοτικής Στέγης Αδέσποτων Ζώων. Μάλιστα βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με φιλοζωικές οργανώσεις που βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο να συνδράμουν εθελοντικά σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Πηγή : makthes.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το