Η απάντηση Λαγού στον Σμυρνιώτη για το σύμφωνο Δήμου - Φιλοζωικού
Μοιραστείτε το

Σας προωθώ την απάντησή μου στις δημοσιεύσεις του Τέως Δημάρχου Τρίπολης, Κύριου Γιάννη Σμυρνιώτη (05/03/2020) στην προσωπική του ιστοσελίδα,

Σύμφωνα με το Άρθρο 9 – Νόμος 4039/2012 – Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα της μέριμνας για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η οποία μπορεί να ασκείται και από φιλoζωικές ενώσεις και σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο Δήμο. Έγγραφη συμφωνία του Δήμου δεν νοείτε χωρίς απόφασης του αρμόδιου οργάνου που να εγκρίνει τους όρους και να εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο να την υπογράψει, δηλαδή απαιτείται απόφαση ΔΣ για την ύπαρξη συμφωνίας.

Η συμφωνία αυτή, μνημόνιο συνεργασίας (Σύμφωνο Συνεργασίας), προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και είναι προαιρετική. Έχει σκοπό την υποστήριξη του δήμου στην άσκηση της αρμοδιότητας του και η προβλεπόμενη σε αυτή συνεργασία διέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία κατά περίπτωση. Επομένως η ύπαρξη μιας τέτοια συμφωνίας δηλώνει την πρόθεση συνεργασίας των μερών και ρυθμίζει το ρόλο τους που είναι συμπληρωματικός στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων και επομένως τακτοποιεί την συνεργασία και διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρων. Οποιαδήποτε άλλη συνεργασία εκτός συμφώνου αφήνει ακάλυπτες τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους αφού δεν προβλέπεται ο τρόπος δράσεις του σωματείου. Άρα το σύμφωνο έρχεται να βάλει σε πλαίσιο και σε ρυθμό μια συνεργασία που έτσι και αλλιώς γίνεται. Άρα η μη ύπαρξη συμφώνου εγείρει θέματα… ποιους εξυπηρετεί… η μη οριοθέτηση της υπάρχουσας συνεργασίας? …ποιος έχει συμφέρον?

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Τρίπολης
Λαγός Γεώργιος

Πηγή : arcadiaportal.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το