Η αγέλη των σκυλιών στο ρέμα της Πυλαίας
Μοιραστείτε το

Μετά τα τελευταία δυσάρεστα περιστατικά που συνέβησαν στην περιοχή της Πυλαίας και συγκεκριμένα στο ρέμα, όρια με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, από τη γνωστή αγέλη των σκύλων, σαν Φιλοζωικό Σωματείο οφείλουμε να πάρουμε θέση.

Και πρώτα – πρώτα θέλουμε να ευχηθούμε στους τρείς ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση από κάποια σκυλιά της αγέλης, περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Πραγματικά λυπούμαστε πολύ.

Πριν περίπου ένα χρόνο και μετά από ενημέρωση πολλών συμπολιτών μας για την δράση της αγέλης, είχαμε ζητήσει την βοήθεια όλων όσων γνώριζαν οτιδήποτε γι’αυτά τα σκυλιά να μας ενημερώσουν γιατί μόνο έτσι οργανωμένα θα μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση από άλλα Φιλοζωικά και δεν έγινε τίποτε.

Εμείς με μια ομάδα εθελοντών κάναμε μια προσπάθεια, ανεβήκαμε στο βουνό τα συναντήσαμε όμως δυστυχώς δεν καταφέραμε να πιάσουμε για στείρωση την άσπρη σκυλίτσα που ήταν και ο στόχος μας.

Πέρασε ο καιρός και το πρόβλημα έμεινε πίσω ίσως επειδή αφορούσε και τους δύο Δήμους.

Λάθος μεγάλο από όλους μας και από τους Δήμους που έχουν λογικά την ευθύνη για τα αδέσποτα, άλλα και από εμάς τους φιλόζωους που δεν έπρεπε να σταματήσουμε τις προσπάθειες.

Η άσπρη σκυλίτσα ξαναγέννησε και τα σκυλιά από 10-12 έγιναν 16-17, ζούνε στην φύση και δεν έχουν επαφή με τους ανθρώπους. Σ’αυτά τα ζώα δεν έγινε ποτέ κανένας εμβολιασμός και καμία αποπαρασίτωση. Ζούνε με παράσιτα εσωτερικά και εξωτερικά που τα ταλαιπωρούν, και δεν έχουν τακτικά φαγητό γιατί οι άνθρωποι της περιοχής τα αποφεύγουν επειδή βίωσαν πολλές επιθέσεις από αυτά σε μικρότερα σκυλιά αλλά και σε γάτες.

Αυτά τα ζώα λοιπόν ζούνε την εγκατάλειψη και κατά κάποιον τρόπο την τιμωρία από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους γιατί υπάρχει πλέον ο φόβος.

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με τα ζώα έχουμε καταλάβει ότι τα ζώα χρειάζονται αγάπη και φροντίδα για να συνυπάρξουν στη ανθρώπινη κοινωνία. Όσα ζώα μεγαλώνουν με τον φόβο και την κακοποίηση δυστυχώς έχουν προβλήματα.

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη μετά από όλα αυτά ανέλαβε αμέσως δράση. Άρχισε την περισυλλογή.

Όλοι αναρωτιούνται όμως τι θα γίνουν αυτά τα ζώα και που θα πάνε.

Σύμφωνα με τον Νόμο θα πρέπει να έχουν επιτέλους και αυτά τις εξετάσεις τους για τυχόν ασθένειες, τους εμβολιασμούς τους, τις αποπαρασιτώσεις τους και μετά όταν είναι έτοιμα την επανένταξη τους σε μέρη τα οποία θα συμφωνηθούν από την επιτροπή. Πολύ σημαντική όμως είναι και η παρέμβαση ενός εκπαιδευτή σε όλη αυτήν την προσπάθεια.

Ο αντιδήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ι. Καρτάλης μας βεβαίωσε πρίν λίγο καιρό, μετά από δικό μας παλαιότερο αίτημα, ότι άμεσα θα ξεκινήσει με τον Δήμο η συνεργασία αυτή.

Εμείς θα βοηθήσουμε όπου χρειαστεί και φυσικά θα παρακολουθούμε την πορεία τους μέχρι να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Ζητούμε από όλους σας να στηρίξετε την προσπάθεια του Δήμου αλλά και να διεκδικήσετε το δικαίωμα της ζωής και γι’αυτά τα ζώα.

Η ΑΓΑΠΗ (ΦιλοζωΪκό Σωματείο)

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το