Το «ασύλληπτο» αδέσποτο, οι επιθέσεις που συνεχίζονται και οι «φόλες»
Μοιραστείτε το

Τρίπολη : Το «ασύλληπτο» αδέσποτο, οι επιθέσεις που συνεχίζονται και οι «φόλες»

Παρά τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής να εφαρμόσει τον νόμο για τα αδέσποτα, τα περιστατικά επιθέσεων εξακολουθούν να υφίστανται. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας αψηφώντας τα πρόστιμα, την αυστηρότητα του νόμου αλλά κυρίως επιδεικνύοντας σκληρή και βάναυση συμπεριφορά, εξακολουθούν να πετούν φόλες και να δηλητηριάζουν ζώα, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της τοπικής κοινωνίας.
Σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης έχει γίνει αναφορά για έναν σκύλο ο οποίος περιφέρεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου με «σημάδια λύσσας» και εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά. Ο σκύλος αυτός, όπως έχει αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Λαγός τον Δεκέμβριο, αν και έχουν γίνει προσπάθειες, δεν έχει ελεγχθεί καθώς είναι αδύνατον να «συλληφθεί».

Το θέμα επανήλθε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης από τον κ. Καρώνη, ο οποίος είπε χθες ότι ο σκύλος αυτός «βγάζει σάλια» και ενδεχομένως πάσχει από λύσσα.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαγός είπε ότι έχει στα χέρια του μελέτη σχετική με το έργο της διαχείρισης των αδέσποτων, σημειώνοντας ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι περισυλλογές, ανακοινώνοντας ότι κάθε περισυλλογή θα κοστίζει 60 ευρώ. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί άμεσα, όπως είπε.

Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε αναγνώστης, πάντως, τις προηγούμενες ημέρες μια έφηβη έπεσε θύμα επίθεσης από σκύλο στην οδο 28ης Οκτωβρίου. Την ανήλικη βοήθησε ένας οδηγός ο οποίος περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο και την πήγε σπίτι της. Η κοπέλα είχε αίματα στο παντελόνι από το δάγκωμα του σκύλου και ήταν τρομαγμένη.

Όπως σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, έτσι και στο συγκεκριμένο, αφενός η δημοτική αρχή πρέπει να «τρέξει» τις διαδικασίες και να κάνει ό,τι προβλέπεται από τον νόμο, αλλά και αφετέρου οι πολίτες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να στειρώνουν τα σκυλιά τους, να μαζεύουν τα περιττώματα στις βόλτες, να μην πετούν ζώα στον δρόμο, να μην εξαντλούν τη φιλοζωία τους στη βιτρίνα ενός καταστήματος που πουλάει κουτάβια. Και επίσης να προβαίνουν σε καταγγελίες για κακομεταχείριση ζώων συντροφιάς, εφόσον υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή τους.

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα, αλλά επίσης όλα τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας που σέβεται τον εαυτό της.

Πηγή : arcadiaportal.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το