Μοιραστείτε το

Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση. Πρόεδρος ο καθηγητής Σταύρος Ζωγραφάκης

Με αρκετή καθυστέρηση από την ημέρα που ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι περνά στα χέρια της περιφέρειας Αττικής και χωρίς δομικές αλλαγές, δημοσιοποιήθηκαν τα νέα μέλη που θα συγκροτούν το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση.

Θετικό στοιχείο η επάνοδος εκπροσώπου του Δήμου Ιλίου στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα (και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο) γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει πλέον λόγο για τα τεκταινόμενά του, αφού άλλωστε το μεγαλύτερο κομμάτι του πάρκου βρίσκεται στα διοικητικά όριά του. Αντίθετα, εντύπωση προκαλεί η απουσία αιρετού από το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ο οποίος επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον γενικό του γραμματέα.

Πρόεδρος, όπως αναμενόταν και από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ορίστηκε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σταύρος Ζωγραφάκης και αναπληρωτής πρόεδρος ο Δημήτρης Μαυροειδάκος, διοικητικός υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ.

Ως τακτικά μέλη ορίστηκαν ο οικονομολόγος Γιώργος Κώττης, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο γ.γ. του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Βασίλης Αναλυτής, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Δήμου Ιλίου για το περιβάλλον και τον πολιτισμό Ανδριάννα Ζησιμάτου-Καλομοίρη, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικού Τομέα Χαράλαμπος Αλεξανδράτος και Μαρία Αγγελοπούλου.

Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου θα είναι τριετής.

Πηγή : doxthi.gr

Χωρίς διοίκηση παραμένει ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» εδώ και λίγες μέρες, όπως αναφέρουν τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης, των οποίων η θητεία έληξε αλλά ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος αρνήθηκε να τους συναντήσει και να προχωρήσει τη διαδικασία ορισμού νέας. (16 Οκτ. 2019 – tvxs.gr)

Η ιστοσελίδα του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης»

Αλήθειες με τη Ζήνα – Πέμπτη 28.11.2019

Κινδυνεύουν από ασιτία οι πάπιες στο Πάρκο Τρίτση. Το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα και το Σεπτέμβρη, όταν ειδοποιήθηκαν οι αρχές για τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη και την απίστευτη εικόνα εγκατάλειψης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Ο Γιώργος Δαλαβέρας κάνει έκκληση για να σιτιστούν τα ζώα, που συντηρούνται από την ευαισθησία κατοίκων της περιοχής.


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το