Μοιραστείτε το

Καταδικάστηκαν οι δύο Γερμανίδες που θα “έβγαζαν” στο εξωτερικό ζώα συντροφιάς

Σε φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή, καταδικάστηκαν δύο Γερμανίδες, που είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2019 στο Βελεστίνο, να μεταφέρουν δεκάδες ζώα συντροφιάς, με προορισμό τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που έκρινε ένοχες τις δύο υπηκόους Γερμανίας, για παράβαση του νόμου 4039/2012 (άρθρο 20) περί παράνομης εμπορίας ζώων.

Το Δικαστήριο επιδίκασε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή σε κάθε μία από τις δύο κατηγορούμενες, δήμευση του αυτοκινήτου με το οποίο γινόταν η μεταφορά των ζώων και ζήτησε να αναλάβουν οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες των ζώων την περίθαλψή τους ή να τα αναλάβει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα στις 6 Φεβρουαρίου 2019 όταν στο 9ο χλμ Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Βελεστίνου, είχαν συλληφθεί η 44χρονη και η 20χρονη να μεταφέρουν με βαν 47 ζώα συντροφιάς (43 σκύλους και τέσσερις γάτες). Τα ζώα έφεραν διαβατήρια μ ιδιοκτήτες – πρώτους κατόχους, κατοίκους εξωτερικούς, ενώ δεν είχαν καταχωρηθεί ως αδέσποτα στον οικείο Δήμο, δεν καταγράφηκε η υιοθεσία τους, καθώς και η απευθείας σήμανσή τους στο όνομα κατοίκων του εξωτερικού.

Η 44χρονη Γερμανίδα κατά την απολογία της υποστήριξε ότι μετέφερε εθελοντικά τα ζώα στο εξωτερικό, ότι δεν θα έπαιρνε χρήματα και ότι δε γνώριζε τη νομοθεσία. Η δεύτερη κατηγορούμενη, που εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο συνήγορό της αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Πηγή : .akroama.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το