Μοιραστείτε το

Η γερμανική RWE έχει θέσει στόχο να γίνει ανθρακικά ουδέτερη ως το 2040 και πλέον στρέφεται προς το εξωτερικό για επενδύσεις στις ΑΠΕ.

Τα παραπάνω δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της RWE Renewables, Άνια-Ισαμπέλ Ντότσερναθ, στην Die Welt.

Η ίδια τόνισε ότι η RWE φιλοδοξεί να επενδύσει 1,5 δις. ευρώ ετησίως σε έργα ΑΠΕ σε αγορές του εξωτερικού, τη στιγμή που διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τη γερμανική κυβέρνηση για την αποζημίωση που θα λάβει για τις εγχώριες δραστηριότητές της στον άνθρακα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η RWE δεν διαθέτει σήμερα ούτε ένα αιολικό υπό κατασκευή στη Γερμανία, κυρίως λόγω της αδειοδοτικής διαδικασίας και των τοπικών αντιδράσεων. Όπως εξήγησε η Ντότσερναθ, “σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αναζητούμε ολοένα και περισσότερο επιλογές σε άλλες χώρες”.

Τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η RWE για να επιλέξει σε ποια χώρα θα επενδύσει έχουν να κάνουν με τις προβλέψεις κινδύνου, τις προοπτικές ανάπτυξης των ΑΠΕ, την οργάνωση της αγοράς ενέργειας, καθώς και την οικονομία εν γένει. Έφερε ως πιθανά παραδείγματα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κορέα, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Τέλος, η Ντότσερναθ τόνισε ότι η RWE κατόρθωσε στα χρόνια από το 2012 ως το 2018 να περιορίσει τις εκπομπές ρύπων της κατά ένα τρίτο ή 60 εκατ. τόνους. Για το 2030 ο στόχος της είναι το 70%.

Πηγή : energypress.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το