Είχαν κόψει τις φωνητικές χορδές των σκύλων
Μοιραστείτε το

ΙΣΠΑΝΙΑ – Συνέλαβαν παράνομους εκτροφείς που είχαν κόψει τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μην ακούγονται

Τα κέρδη τους υπολογίζονται στα 2 εκατομμύρια ευρώ

Μια θλιβερή ιστορία έφερε αυτές τις μέρες στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, η οποία έχει να κάνει με μια απίστευτη κακοποίηση ζώων από παράνομους εκτροφείς.

Η αστυνομία της Ισπανίας βρήκε και διέσωσε σε ένα υπόγειο 270 κουταβάκια, τα περισσότερα ράτσας Chihuahua και Pomeranian, των οποίων οι εκτροφείς είχαν κόψει τις φωνητικές χορδές για να μη γαβγίζουν και τους εντοπίσουν οι αρχές.

Τα ζώα αυτά βρέθηκαν σε σπίτι στη Μαδρίτη σε άθλιες συνθήκες. Δυο από αυτά ήταν νεκρά και τυλιγμένα με εφημερίδα σε μια άκρη.

Το υπόγειο που βρέθηκαν ήταν χωρισμένο σε τρία μέρη. Στο ένα μέρος γινόταν η παράνομη εκροφή, στο άλλο η πώληση και στο τρίτο γίνονταν οι γεννήσεις.

Οι αστυνομικοί, μπαίνοντας μέσα και βλέποντας τα σκυλιά, άκουσαν το περίεργο γάβγισμα πολλών, κάτι που τους έκανε εντύπωση. Μετά από εξέταση κτηνιάτρων φάνηκε ότι τα ζώα δεν είχαν φωνητικές χορδές ή είχαν μερικώς. Ο λόγος φυσικά ήταν για να μην τους πάρουν χαμπάρι οι γείτονες και κληθεί η αστυνομία.

Η αφαίρεση των φωνητικών χορδών (debarking ή bark softening) είναι μια χειρουργική επέμβαση σε σκύλους, κατά την οποία αφαιρούνται πλήρως ή μερικώς οι φωνητικές χορδές του ζώου. Μετά την επέμβαση ο σκύλος δεν μπορεί πλέον να γαβγίζει ή να εκφράζει με άλλο τρόπο τα φυσικά του ένστικτα.

Αυτή η επέμβαση απαγορεύεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εάν δεν είναι απαραίτητη βάσει συγκεκριμένων κτηνιατρικών λόγων. Δυστυχώς, η διάταξη παρακάμπτεται μέσω της πραγματοποίησης της επέμβασης εκτός Ευρώπης (κυρίως στον Καναδά) ή της εισαγωγής σκύλων των οποίων οι φωνητικές χορδές έχουν ήδη αφαιρεθεί.

Στην υπόθεση αυτή της Ισπανίας συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και δυο κτηνίατροι, οι οποίοι έκαναν τις επεμβάσεις. Τα κέρδη αυτής της ομάδας παράνομων εκτροφέων υπολογίζονται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: Daily Mail – petpet.news

270 σκυλιά που τους είχαν κόψει τις φωνητικές χορδές, παράνομοι εκτροφείς σκύλων για να σταματήσουν να γαβγήζουν και προδώσουντο κρησφύγετό τους διασώθηκαν στην Ισπανία.

Τα σκυλιά, κυρίως Chihuahuas, βρέθηκαν στο υπόγειο ενός σπιτιού στη Μαδρίτη.

Τουλάχιστον δύο από τα ζώα βρέθηκαν νεκρά, κατεψυγμένα και τυλιγμένα σε εφημερίδες.

Πέντε έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένων δύο κτηνιάτρων που βοηθούσαν στη νομιμοποίηση των σκυλιών από την συμμορία.

Η ομάδα είχε καταχωρίσει πάνω από 1.400 σκύλους στη Royal Canine Society της Ισπανίας.

Η αστυνομία στην Ισπανία διέσωσε 270 σκυλιά που τους είχαν κόψει τις φωνητικές τους χορδές για να σταματήσουν να γαβγίζουν και να προδώσουντο κρησφύγετο των εκτροφέων.

Τα κουτάβια, κυρίως τα τσιουάουα, ανακαλύφθηκαν στο υπόγειο ενός σπιτιού στη Μαδρίτη της Ισπανίας και ζούσαν σε πολύ κακές και ανθυγιεινές συνθήκες.

Το υπόγειο ήταν χωρισμέμ σε τρεις περιοχές – μια περιοχή αναπαραγωγής, μια περιοχή πωλήσεων και μια περιοχή ζώων έτοιμων για αναπαραγωγή.

Τουλάχιστον δύο από τα σκυλιά που βρέθηκαν από την αστυνομία ήταν νεκρά, παγωμένα και τυλιγμένα σε εφημερίδες. Πολλά άλλα ήταν κλειδωμένα σε κλουβιά.

Ορισμένα σκυλιά είχαν έναν πολύ εξασθενημένο γαύγησμα, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Μετά την εκτέλεση των κατάλληλων δοκιμασιών, διαπιστώθηκε ότι είχαν υποβληθεί σε μια κορδεκτομή – στο τμήμα των φωνητικών χορδών».

Η διαδικασία είναι η χειρουργική απομάκρυνση μιας φωνητικής χορδής και όταν γίνεται σε σκύλους είναι κοινώς γνωστή ως αποφλοίωση ή μαλάκωμα γαυγήσματος.

«Η διαδικασία γινόταν ενδεχομένως έτσι ώστε να μην γαυγήζουν και να προδώσουν στους γείτονες την ύπαρξη του παράνομου εκτροφείου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί. Θεωρείται ότι αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς σκύλων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η επιτυχία τους πιστεύεται ότι ωφείλεται σε μια τέλεια εμπορική στρατηγική μέσω κοινωνικών δικτύων σχεδιασμένης από έναν ειδικό υπολογιστών.

Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται δύο κτηνίατροι που φέρεται ότι ήταν υπεύθυνοι για την εμφάνιση της νομιμότητας προς πώληση με την παροχή σφραγισμένων καρτών, φαρμάκων ή οργάνων για την εμφύτευση του τσιπ υποχρεωτικής αναγνώρισης.

Η παράνομη μονάδα εκτροφής βρισκόταν στις πόλεις της Μαδρίτης Meco και Arganda del Rey.

Οι σκύλοι βρίσκονται υπό την επιμέλεια πολλών φιλόζωων και υπερμάχων των ζώων, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τον τελικό προορισμό τους.

Η αστυνομία δήλωσε ότι τα ζώα διανεμήθηκαν σε όλη την ισπανική γεωγραφία.

Οι έρευνες ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου έτους μετά από μια καταγγελία για ένα παράνομο εκτροφείο τσιουάουα σε ένα σαλέ που βρίσκεται στην πόλη της Μαδρίτης της Μαδρίτης.

Η συμμορία είχε καταγράψει περισσότερα από 1.400 σκυλιά στην Royal Canine Society της Ισπανίας, με σκοπό να τους προσδώσει μια νόμιμη εμφάνιση και να τους πουλήσει σε υψηλότερη τιμή.

Μετά από την επιδρομή, η αστυνομία κατέσχεσε 258 σκυλιά, κυρίως των φυλών Chihuahua και Pomeranian).

Η αστυνομία πιστεύει ότι η συμμορία κέρδισε περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Daily Mail


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το