Λαθροκυνηγοί στην Κένυα σκότωσαν σπάνιες λευκές καμηλοπαρδάλεις
Μοιραστείτε το

Οι καμηλοπάρδανες ζούσαν σε μια μη προστατευόμενο χώρο

Οι Ρέιντζερς βρήκαν τα σφάγια της θηλυκής καμηλοπάρδαλης και του μικρού της σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Κένυας Garissa.

Μια τρίτη λευκή καμηλοπάρδαλη είναι ακόμα ζωντανή. Θεωρείται ότι είναι η μόνή που έχει μείνει στον κόσμο, πρόσθεσαν οι υπεύθυνοι του χώρου.

Η λευκή εμφάνισή τους οφείλεται σε μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται λεύκωση, η οποία αναγκάζει τα κύτταρα του δέρματος να μην έχουν χρωματισμό.

Τα νέα των λευκών καμηλοπαρδάλων διαδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο αφού φωτογραφήθηκαν το 2017.

Ο διευθυντής του κοινοτικού χώρου συντήρησης Ishaqbini Hirola, Mohammed Ahmednoor, δήλωσε ότι οι δύο νεκρές καμηλοπαρδάλεις είχαν εντοπιστεί για τελευταία φορά πριν από τρεις μήνες.

“Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για την κοινότητα της Ijara και της Κένυας στο σύνολό της. Είμαστε η μόνη κοινότητα στον κόσμο που είναι θεματοφύλακας της λευκής καμηλοπάρδαλης”, δήλωσε ο κ. Ahmednoor σε δήλωσή του.

“Η δολοφονία τους είναι ένα χτύπημα για τα τεράστια βήματα που έλαβε η κοινότητα για τη διατήρηση σπάνιων και μοναδικών ειδών και μια έκκληση για αφύπνιση για συνεχή στήριξη στις προσπάθειες διατήρησης τους”, πρόσθεσε.

Οι λαθροθήρες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί και το κίνητρο τους είναι ακόμη ασαφές.

Η κοινωνία της Κένυας για την άγρια ​​φύση (Kenya Wildlife Society), το κύριο σώμα του κράτους της Ανατολικής Αφρικής, δήλωσε ότι διερευνά τις δολοφονίες.

Ο χώρος συντήρησης βρίσκεται σε μια τεράστια περιοχή χωρίς περιορισμούς. Υπάρχουν επίσης χωριά εντός του χώρου.

Οι λευκές καμηλοπάρες εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Κένυα τον Μάρτιο του 2016 , περίπου δύο μήνες μετά από μια παρατήρηση στη γειτονική Τανζανία, λέει ο συντηρητής στην ιστοσελίδα της.

Περίπου το 40% του πληθυσμού των καμηλοπαρδάλων εξαφανίστηκε τα τελευταία 30 χρόνια και η λαθροθηρία για το κρέας και το δέρμα συνεχίζεται, σύμφωνα με το Ίδρυμα Αφρικανικής Ζωής (Africa Wildlife Foundation).

Ο πληθυσμός μεταβλήθηκε από περίπου 155.000 το 1985 σε 97.000 το 2015, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Πηγή : bbc.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το