Tiger King: Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ του Netflix
Μοιραστείτε το

Tiger King: Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ του Netflix για την εκτροφή και κακοποίηση άγριων ζώων στις ΗΠΑ

Μπορεί στη φύση να ζουν ελεύθερες, περίπου, 4.000 τίγρεις, στις ΗΠΑ, όμως, ζουν σε ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους και συλλογές πλουσίων, περισσότερες από 10.000!

Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ του Netflix, Tiger King, αν και από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως αμφιλεγόμενο, είναι γροθιά στο στομάχι αφού αποκαλύπτει μια κρυμμένη αλήθεια, αυτή της εκτροφής άγριων ζώων για λόγους πλουτισμού αλλά και άρρωστης μεγαλομανίας. Εκτροφή που τελικά οδηγεί στην κακοποίηση των άγριων ζώων, τα οποία έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής.

Πρωταγωνιστής, στο ολίγον και τύπου reality ντοκιμαντέρ, είναι ο 57χρονος Τζο Εξότικ, κατά κόσμον Τζόζεφ Αλεν Μαλντονάντο Πάσατζ, ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ζωολογικού κήπου Greater Wynnewood Exotic Animal Park στην Οκλαχόμα, με περισσότερες από 175 τίγρεις, λιοντάρια, κροκόδειλους και ελέφαντες. Μια περίεργη περσόνα, που αναπνέει με όρους εντυπωσιασμού και επικοινωνίας που γοητεύουν εκείνους τους Αμερικανούς που έχουν εξαιρετικά χαμηλή αισθητική και κουλτούρα.

Το κύκλωμα εκτροφής και κακοποίησης

Στους ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους εκμεταλλεύονται τα τιγράκια μέχρι την ηλικία των 12 εβδομάδων που είναι ήρεμα. Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή ή θανατώνονται.

Στα οκτώ επεισόδια του Tiger King, η επιφάνεια αρχίζει και ξύνεται με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται όλο το άρρωστο κύκλωμα εκτροφής και κακοποίησης άγριων ζώων.

Έτσι, μαθαίνουμε ότι στις ΗΠΑ ζουν σε ιδιωτικούς ζωολογικούς και κήπους και βίλες, πάνω από 10.000 τίγρεις. Και ακόμα, ότι τις τίγρεις τις εκμεταλλεύονται για να βγάζουν χρήματα μέχρι την ηλικία των 12 εβδομάδων που είναι στην ουσία κουτάβια και ιδανικά ήρεμες.

Στους ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους τα χρήματα βγαίνουν από το πλήθος του κόσμου που συρρέει γιατί θέλει να προσθέσει στο οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφίες με τα παιδιά του αγκαλιά με τιγράκια, πληρώνοντας μερικές δεκάδες δολάρια.

Στη συνέχεια, μαθαίνουμε ότι όταν τα τιγράκια μεγαλώσουν χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή ή θανατώνονται.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει ιδιαίτερα στη σύγκρουση του Τζο Εξότικ με την Κάρολ Μπάσκιν, ακτιβίστρια και ιδιοκτήρια καταφυγίου άγριων ζώων στην Τάμπα, όπου προσφέρει προστασία σε λιοντάρια και τίγρεις που εγκαταλείφθηκαν ή βίωσαν κακοποίηση σε ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους και ιδιωτικές συλλογές.

Από το reality στη… φυλακή

Ο Εξότικ, εκτίει ποινή φυλάκισης 22 ετών για κακοποίηση ζώων αλλά και γιατί προσέλαβε άτομο για να σκοτώσει την ακτιβίστρια Κάρολ Μπάσκιν

Η ιστορία του Τζο Εξότικ καταλήγει με την απόλυτη ανατροπή και την αποκάλυψη ότι πρόκειται για έναν επικίνδυνο εγκληματία. Συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018 και ενάμιση χρόνο μετά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 22 ετών για κακοποίηση ζώων αλλά και γιατί προσέλαβε πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την ακτιβίστρια Κάρολ Μπάσκιν! Και επειδή μιλάμε για τις ΗΠΑ όπου όλα είναι εν δυνάμει σόου, σόου, σόου… η ζωή του Τζο Εξότικ αναμένεται να γίνει τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ.

Ο Εξότικ, βέβαια, παρά την ποινή των 22 ετών κάθειρξης, δεν το βάζει κάτω. Μάλιστα, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του ζητά να του δοθεί χάρη, υποστηρίζοντας ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Τι θα κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ; Από τον Τραμπ τα περιμένουμε όλα.

Πηγή : zoon.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το