Top 10 συμβουλές για την ασφάλεια των σκύλων
Μοιραστείτε το

Η ασφάλεια των τετράποδων συντρόφων μας είναι θέμα προτεραιότητας. Γι ‘αυτό, έχουμε τις καλύτερες συμβουλές ασφάλειας για τον γούνινο φίλο σας – ώστε να έχετε την ηρεμία σας!

Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας κατοικίδια ζώα από ό, τι κάνουν και από κάθε μικρό κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε το ποσοστό των δυνητικά επικίνδυνων καταστάσεων. Αυτές οι 10 συμβουλές για την ασφάλεια των σκύλων θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τον αγαπημένο σας σύντροφο, ώστε και οι δύο να απολαύσετε μια μακρά, ευτυχισμένη και υγιή ζωή μαζί.

1. Χρησιμοποιείτε πάντα λουρί στο σκύλο σας σε δημόσιους χώρους

Ακόμα κι αν ο σκύλος σας είναι καλά εκπαιδευμένος, έχει καλή συμπεριφορά, να τον κρατάτε πάντα με λουρί όταν περπατάτε σε δημόσιο χώρο. Τα σκυλιά μπορεί να αποσπαστεί η προσοχή τους από απρόσμενους θορύβους ή δραστηριότητες ή μπορεί να έλκονται από κάτι μακριά από εσάς.

Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν το κατοικίδιο ζώο σας θέλει να δει τι συμβαίνει απέναντι, καθώς το αυτοκίνητο επιταχύνεται; Έχοντας το σκύλο σας με λουρί έχετε τον έλεγχο του πού πηγαίνει και σας επιτρέπει επίσης να κρατήσετε το κατοικίδιο ζώο σας μακριά από ανθρώπους ή άλλα ζώα, που μπορεί να φοβούνται τα σκυλιά.

2. Ποτέ μην αφήνετε το σκυλί σας να περιπλανιέται μόνο του

Ποτέ μην αφήνετε το αγαπημένο σας κουτάβι να φύγει χωρίς εσάς. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να περιμένουν μόλις το κατοικίδιο ζώο σας βρεθεί μακριά σας ή εκτός οπτικού σας πεδίου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην εκτιμούν το γεγονός ότι ένας άγνωστος σκύλος περιπλανιέται στον κήπο τους, ακόμα κι αν είναι φιλικός και με καλή συμπεριφορά. Ως ιδιοκτήτης, είναι δική σας ευθύνη να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας βρίσκεται εκεί όπου επιτρέπεται να βρίσκεται.

3. Βασικές εντολές και εκπαίδευση υπακοής

Διδάσκουμε στα παιδιά μας σημαντικές, βασικές εντολές για να τα κρατήσουμε ασφαλή και να τα εμποδίσουμε να τρέξουν μπροστά από ένα αυτοκίνητο ή να βάλουν κάτι επικίνδυνο στο στόμα τους. Για τους ίδιους λόγους, τα σκυλιά πρέπει επίσης να διδάσκονται ορισμένες εντολές. Είτε παίρνετε το σκυλί σας στο πάρκο, στον κτηνίατρο ή για έναν απλό περίπατο, μπορεί να προκύψουν κίνδυνοι και κανένας σκύλος δεν είναι αρκετά έξυπνος για να συνειδητοποιήσει κάθε κίνδυνο που μπορεί να υποστεί. Υπάρχουν αυτοκίνητα, ανοιχτά πηγάδια, ποδήλατα και μπορεί να παγιδευτεί σε μέρη όπου δεν μπορεί να βγει. Για να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας είναι καλός πολίτης και να τον κρατήσει μακριά από επικίνδυνες καταστάσεις, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μάθει να κατανοεί και να υπακούει σε ορισμένες βασικές εντολές.

4. Να γνωρίζετε ότι ορισμένα τρόφιμα είναι επικίνδυνα για τους σκύλους

Το να προσφέρετε στο κατοικίδιό σας «φαγητό για ανθρώπους» δεν προωθεί απλώς κακούς τρόπους για τα κατοικίδια, αλλά μπορεί πραγματικά να είναι αρκετά επικίνδυνος για τους τετράποδους φίλους μας. Ως ιδιοκτήτης σκύλου πρέπει να γνωρίζετε τα κοινά τρόφιμα που είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η σοκολάτα μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής σε ορισμένες ποσότητες. Άλλα τρόφιμα που είναι δυνητικά τοξικά για τα σκυλιά περιλαμβάνουν αβοκάντο, κρεμμύδια, σκόρδο, σταφύλια, σταφίδες, καρύδια, ωμά αυγά, καραμέλες και οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη.

5. Ελέγξτε την κατάσταση όλων των παιχνιδιών του κατοικίδιου σας

Ίσως δεν το φαντάζεστε, αλλά τα παλιά, σπασμένα παιχνίδια των σκύλων μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνα. Ενημερωθείτε και ελέγχετε τακτικά τα παιχνίδια του κατοικίδιου σας και να ψάχνετε για φθορές. Οτιδήποτε είναι σπασμένο ή κουρελιασμένο πρέπει να αποσύρετε, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος πνιγμού.

6. Το σκυλί σας χρειάζεται επίσης οδοντιατρική φροντίδα

Όπως και εσείς, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να υποφέρει από ασθένεια των ούλων, απώλεια δοντιών και πόνο στα δόντια. Και όπως και εσείς, το τακτικό βούρτσισμα και οι στοματικοί καθαρισμοί βοηθούν στη διατήρηση των δοντιών του κατοικίδιου σας ισχυρών και υγιών. Πολλά σκυλιά εμφανίζουν σημάδια οδοντικής νόσου έως την ηλικία των τριών ετών, οδηγώντας σε χαλαρά δόντια και χρόνιο πόνο. Εκτός από τον τακτικό καθαρισμό των δοντιών από τον κτηνίατρό σας, πρέπει επίσης να κάνετε τα κατοικίδια ζώα έναν τακτικό καθαρισμό δοντιών. Η φροντίδα του ιδιοκτήτη περιλαμβάνει βούρτσισμα, εκπλύσεις από το στόμα και οδοντιατρικές θεραπείες. Ο κτηνίατρός σας είναι μια καλή πηγή πληροφοριών σχετικά με τις τεχνικές βουρτσίσματος και την οδοντιατρική φροντίδα.

Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα κατοικίδια ζώα μας από κάθε δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση. Αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε!

7. Κρατήστε το σκυλί σας ψυχικά και σωματικά υγιές

Προκειμένου να παραμείνουν υγιείς και ικανά και να καταπολεμήσουν τις ασθένειες, τα σκυλιά χρειάζονται ψυχική και σωματική διέγερση σε καθημερινή βάση. Ένα φυσιολογικό υγιές σκυλί θα επωφεληθεί από 2 συνεδρίες άσκησης την ημέρα. Οι ασκήσεις εκτός λουριού στον κήπο, ο χρόνος παιχνιδιού στο πάρκο, το κολύμπι, το τρέξιμο και το περπάτημα είναι όλοι τέλειοι τρόποι για να διατηρήσετε το σκυλί σας σε φόρμα. Αλλά μην ξεχνάτε την ψυχική διέγερση! Οι συνεδρίες ψυχικής προπόνησης κρατούν τον εγκέφαλο ενός σκύλου αιχμηρό, καθώς επίσης βοηθούν στην ανάπτυξη και ενίσχυει τον δεσμό μεταξύ σκύλου και ανθρώπου. Προσπαθήστε να το κάνετε διασκεδαστικό (και για τους δύο) και αποφύγετε βαρετές ή επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες. Μπορείτε να δοκιμάσετε να διδάξετε τα κόλπα και τις εντολές του σκύλου σας ή ασκήσεις ευκινησίας. Οι σύντομες προπονήσεις είναι καλύτερες, συνδυασμένες με παιχνίδια ή ξεκούραση και πολλούς επαίνους και αγάπη.

8. Κρατήστε το σκυλί σας ασφαλές με ένα tracker GPS

Η έλλειψη προστασίας σημαίνει ότι λιγότερο από το 20% των χαμένων σκύλων επανενώνονται με τους ιδιοκτήτες τους. Ευτυχώς, ένα Tractive GPS Tracker βοηθά τις οικογένειες να βρουν τα χαμένα κατοικίδια ζώα τους, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά βρίσκονται. Με ένα Tractive GPS Tracker, οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να εντοπίσουν τους τετράποδους φίλους τους – οποτεδήποτε, οπουδήποτε και να δουν την τρέχουσα θέση του συντρόφου τους σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή εύκολα στο smartphone τους.

9. Αφαιρέστε όλα τα επικίνδυνα, μασώμενα αντικείμενα

Εάν κάτι είναι δυνητικά επικίνδυνο για το κατοικίδιο ζώο σας να βάλει στο στόμα του (σύρματα, ψαλίδια, κόλλα, φάρμακο), μετακινήστε το σε ψηλότερο σημείο ή τοποθετήστε το στο ντουλάπι ή στο συρτάρι. Ένα σκυλί που δεν έχει δείξει ακόμη ενδιαφέρον για ένα αντικείμενο μπορεί να βαρεθεί και να το αναζητήσει αργότερα όταν δεν είστε κοντά. Όταν ένα αντικείμενο διατηρείται μακριά από το σκυλί σας, τότε θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να το μασήσει.

10. Φτιάξτε ένα κιτ πρώτων βοηθειών για σκύλους

Ένα κουτί πρώτων βοηθειών για σκύλους είναι πολύ σημαντικό να έχετε στο σπίτι ή να το φέρετε όταν πηγαίνετε για διακοπές. Το κιτ σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ίδια είδη πραγμάτων που θα περιμένατε σε ένα κιτ κατασκευασμένο για ανθρώπους, όπως γάζα, ιατρική ταινία, αντισηπτικό, υπεροξείδιο του υδρογόνου, θερμόμετρο, ιατρικά αρχεία του κατοικίδιου ζώου σας και στοιχεία επικοινωνίας για τον κτηνίατρό του και την κοντινή έκτακτη ανάγκη κλινικές.

Φυλάξτε το κιτ πρώτων βοηθειών του κατοικίδιου ζώου σας στο σπίτι σας και πάρτε το μαζί σας εάν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας.

Η τήρηση αυτών των γενικών συμβουλών και κανόνων ασφαλείας θα σας προφυλάξει από πολλά προβλήματα. Κρατήστε το σκυλί σας ασφαλές και αξιοποιήστε στο έπακρο τον χρόνο σας μαζί του!

Μετάφραση : Περικλής Τσιούτσιος
Πηγή : tractive.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το