Μοιραστείτε το

Αιτωλοακαρνανία: Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα ολοθούριων που έχει εντοπιστεί ποτέ

Ποσότητα 800 κιλών από ολοθούρια, τα γνωστά “αγγούρια της θάλασσας”, η μεγαλύτερη που έχει εντοπισθεί στη χώρα, κατασχέθηκε χθες από το Λιμενικό της Λευκάδας στην περιοχή του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με το Lefkada Press, πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του λιμενικού μια και η ποσότητα είναι τεράστια, περίπου 41.000 ολοθούρια μικρότερα σε διαστάσεις από το επιτρεπόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμπόριο των ολοθουρίων, εκτός από δόλωμα, είναι ιδιαίτερα αποδοτικό καθώς για ορισμένα είδη, η τιμή λιανικής πώλησης φτάνει ακόμη και τα 1.100 ευρώ το κιλό!

Τα ολοθούρια τα οποία κατασχέθηκαν καταστράφηκαν από το Λιμενικό με τις διαδικασίες που ορίζει σχετικός νόμος ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πηγή : greenagenda.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το